« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina
NIŠTA OD OSMINE FINALA

Del Potro prejak za Čilića

Bio je to deveti okršaj Čilića i del Potra, te sedma pobjeda Argentinca, koji sada ima četiri uspjeha zaredom protiv Međugorca

Fotografija vijesti
Više o

Marin Čilić

,

Roland Garros

,

Juan Martin del Potro

Argentinac Juan Martin del Potro bio je prejak za našeg najboljeg tenisača Marina Čilića, koji se nakon poraza 6-3, 7-6, 6-1 neće pridružiti Petri Martić u osmini finala Roland Garrosa, prenosi Hina.

Bio je to deveti okršaj Čilića i del Potra, te sedma pobjeda Argentinca, koji sada ima četiri uspjeha zaredom protiv Međugorca.

Iako se to po rezultatu ne čini, Čilić je imao šansu i dvoboj je izgubio u neizvjesnom drugom setu, a po općem dojmu, da je Čilić dobio taj set, del Potro bi vjerojatno predao, jer je dvaput tražio medicinsku pomoć zbog bolova u koljenu.

Argentinac je nakon dobitka prvog seta, u drugom kod 5:3 servirao za vodstvo od 2:0, ali se tada Čilić "probudio". Vratio je "break", a potom kod 5:6 spasio nekoliko set-lopti, da bi u "tie-breaku" Argentinčevo vodstvo od 0:3 pretvorio u 6:4 i svoju set-loptu. Tu set-loptu na svoj servis, koja bi posve preokrenula meč, Marin nije uspio iskoristiti, a del Potro svoju ukupno osmu u setu, kod 8:7, jest, te je meč praktički bio gotov.

Del Potru u 4. kolu ide na Čeha Tomaša Berdycha, a hrvatski tenis je u Roland Garrosu ostao samo na Petri Martić.

01.06.2012. 20:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh