Metro-portal.hr

objavljeno 01.06.2012. 20:51:00
NIŠTA OD OSMINE FINALA

Del Potro prejak za Čilića

Bio je to deveti okršaj Čilića i del Potra, te sedma pobjeda Argentinca, koji sada ima četiri uspjeha zaredom protiv Međugorca

Fotografija vijesti

Argentinac Juan Martin del Potro bio je prejak za našeg najboljeg tenisača Marina Čilića, koji se nakon poraza 6-3, 7-6, 6-1 neće pridružiti Petri Martić u osmini finala Roland Garrosa, prenosi Hina.

Bio je to deveti okršaj Čilića i del Potra, te sedma pobjeda Argentinca, koji sada ima četiri uspjeha zaredom protiv Međugorca.

Iako se to po rezultatu ne čini, Čilić je imao šansu i dvoboj je izgubio u neizvjesnom drugom setu, a po općem dojmu, da je Čilić dobio taj set, del Potro bi vjerojatno predao, jer je dvaput tražio medicinsku pomoć zbog bolova u koljenu.

Argentinac je nakon dobitka prvog seta, u drugom kod 5:3 servirao za vodstvo od 2:0, ali se tada Čilić "probudio". Vratio je "break", a potom kod 5:6 spasio nekoliko set-lopti, da bi u "tie-breaku" Argentinčevo vodstvo od 0:3 pretvorio u 6:4 i svoju set-loptu. Tu set-loptu na svoj servis, koja bi posve preokrenula meč, Marin nije uspio iskoristiti, a del Potro svoju ukupno osmu u setu, kod 8:7, jest, te je meč praktički bio gotov.

Del Potru u 4. kolu ide na Čeha Tomaša Berdycha, a hrvatski tenis je u Roland Garrosu ostao samo na Petri Martić.

01.06.2012. 20:51:00
http://metro-portal.hr/del-potro-prejak-za-cilica/71568/