« Znanost
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
OTKRIĆE

Definitivno nismo sami u svemiru?

NASA-ina sonda Dawn otkrila je organski materijal na Ceresu, preciznije, materijale na bazi ugljika koji su vrlo slični onima koji su na Zemlji izgradili život

Što je još Dawn pronašla na Ceresu
Što je još Dawn pronašla na Ceresu (Arhiva)
Više o

teorije zavjere

,

ugljik

,

sonda Dawn

,

Ceres

Ceres, patuljasti planet i najveći objekt u asteroidnom pojasu između Marsa i Jupitera golica maštu kako znanstvenika, tako i ljubitelja teorija zavjere. Novim otkrićem ovi drugi sigurno će dobiti još pogonskog goriva za svoje ideje.

Naime, NASA-ina sonda Dawn otkrila je organski materijal na Ceresu, preciznije, materijale na bazi ugljika koji su vrlo slični onima koji su na Zemlji izgradili život. Molekularni spojevi u materijalu se ne mogu identificirati, ali odgovaraju mineralima poput onih u katranu.

"Ovo otkriće ukazuje na to da početni materijali u solarnom sistemu sadrže esencijalne elemente, odnosno tzv. građevinske blokove života. Ceres je ovo pronašao sada, ali možda će daljnjim istraživanjem otkriti kompleksniju strukturu i dinamiku sličnu Zemljinoj", rekao je Christopher Russell koji radi na sondi Dawn.

Ceres  je tri puta više od Sunca u odnosu na Zemlju, a njegov sastav odražava materijale koji su prisutni u dijelovima Sunčevog sustava kada je nastao, prije 4,5 milijarde godina. 

18.02.2017. 10:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh