« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
JADRANKA KOSOR:

Definitivno je došlo do poremećaja u suradnji s HSLS-om

VIDEO - Predsjednica vlade najavila je skori sastanak vodstva stranaka, a komentirala je i posao revizije menadžerskih ugovora

(Goran Mehkek/Cropix/Infopunkt)
Više o

HDZ

,

HSLS

,

Jadranka Kosor

,

koalicija

,

revizija menadžerskih ugovora

Hrvatska premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor nije danas željela komentirati odluku Predsjedništva HSLS-a po kojoj ta stranka neće tražiti smjenu direktora Croatia osiguranje (CO) Hrvoja Vojkovića, a najavila je skorašnji sastanak vodstava dviju stranaka, ocijenivši da je "definitivno došlo do poremećaja u suradnji".

"Budući da je definitivno došlo do poremećaja u suradnji, ja ću vrlo brzo predložiti sastanak, ali nikako s predsjednikom stranke. Tu ćemo praksu sada malo promijeniti pa će biti sastanak vodstava stranaka da vidimo što su problemi i kako ćemo dalje", kazala je Kosor novinarima, nakon što se u središnjici HDZ-a sastala sa saborskim zastupnicima i predsjednicima županijskih organizacija te stranke.

Kosor je istaknula da odluke koalicijskih partnera komentira jedino kad imaju veze s radom koalicije.

Naglasila je da osobno zahtijeva da predsjednici uprava javnih poduzeća, budu stručne osobe koje mogu stvarati dobitke, a ne generirati gubitke, ljudi koji provode sve Vladine odluke, posebno antikorupcijske programe i programe štednje.

"Sva javna poduzeća i dalje moraju striktno štedjeti, iznimno dobro planirati svako zapošljavanje koje ne smije biti na tragu političkog zapošljavanja i utjecaja", istaknula je premijerka.

Ponovila je da se u javnim poduzećima i dalje mora provoditi štednja u reprezentaciji te u korištenju kartica i automobila.

"Upravo radimo završni posao revizije menadžerskih ugovora i tu ćemo ići s konkretnim odlukama i prijedlozima kojih će se i članovi uprava javnih poduzeća morati držati na tragu uvođenja reda do posljednjeg daha", dodala je Kosor, podsjetivši na vladinu odluku da se u nadzorne odbore javnih poduzeća ubuduće biraju stručne osobe na temelju javnog natječaja, a ne političari, kako bi se nadzorni odbori potpuno depolitizirali.

Najavila je i da se će do kraja tjedna održati sjednica Predsjedništva HDZ-a na kojoj će vodstvo stranke zauzeti konačni stav o otvorenim pitanjima vezanima uz promjenu Ustava.

"Moj će prijedlog i nastojanje biti da vrlo brzo priđemo promjeni Ustava jer to je iznimno važan posao kako bismo uspjeli završiti pregovore i donijeti sve zakone koji se naslanjaju na promjenu Ustava", rekla je Kosor.

Kosor se u središnjici HDZ-a sastala i s čelnicima HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i Koprivnice te je najavila da će ih uskoro posjetiti.

"Znam i razumijem da oni sada rade u otežanim uvjetima i vrlo brzo ću ih posjetiti kako bih mogla razgovarati doslovno sa svakim članom", dodala je Kosor.

Kazala je kako se na tom sastanku "dotakla" i tema istrage protiv nekadašnjeg potpredsjednika Vlade i čelnika koprivničkoga HDZ-a Damira Polančeca, ali i istaknula da to nema veze s funkcioniranjem stranke.

Sa županijskim čelnicima predsjednica HDZ-a razgovarala je i o obilježavanju 20. godišnjice osnutka stranke u pojedinim sredinama, Kosor je najavila da će nazočiti svim proslavama u županijskim središtima. (hina/metro-portal)

26.01.2010. 17:38:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh