« Košarka
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Euroliga

Debakl Cibone protiv Montepaschija

Košarkaši Cibone otvorili su novu sezonu Eurolige teškim porazom od Siene 40:85 (13:21, 11:14, 8:32, 8:18)

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (VEDRAN ĐULIĆ/CROPIX)
Više o

Cibona

,

Euroliga

,

KC Dražen Petrović

,

Montepaschi

,

Mihovil Nakić

,

Andro Knego

,

legende Cibone

U prvom kolu Eurolige Cibona je doživjela jedan od najtežih poraza u svojoj povijesti. Na parketu KC Dražen Petrović, momčad Siene je potopila Vukove s 45 koševa razlike i bila uvjerljivo bolja momčad.

Cibona je imala šut za tricu očajnih 3-23, izgubila je 23 lopti, a takvom igrom bilo je teško očekivati bolji rezultat protiv jedne od najboljih europskih momčadi. Siena je, s druge strane, bila dominantna u svim segmentima igre i rutinski je odradila posao.

Gosti su otvorili utakmicu serijom 8:0 jasno pokazavši po što su došli u Zagreb. Cibona se vratila u igru stigavši do 10:10, no vrlo brzo gosti bježe na +8. U drugoj četvrtini "vukovi" su se približili na minus 4 (22:26), međutim Siena je ubacila u brzinu više i pobjegavši na 34:22.

U trećoj dionici uslijedio je pravi potop. Talijani su taj dio igre dobili rezultatom 32:8 što sve govori. I posljednja četvrtina je otišla na stranu gostiju koji su na koncu slavili sa nevjerojatnih 45 koševa razlike.

Najefikasniji igrači u gostujućim redovima bili su Ksistof Lavrinovic (26), Romain Sato (14) i David Hawkins (8). U Cibonimim redovima samo je Marko Tomas ubacio više od deset koševa, na koncu je sakupio 12 koševa, dok su Marin Rozić i Tomislav Zubčić dodali po pet koševa. Nakon teškog domaćinstva Vukovi idu u goste Barceloni i Fenerbahčeu.

Umirovljeni dresovi legendarnih Vukova

Uoči susreta Cibona je odala počast legendama kluba, Mihovilu Nakiću i Andri Knegi umirovivši njihove dresove. Pod krovom Draženove dvorane Draženovu dresu pridružili su se i majice - četvorka Mihovila Nakića i jedanaestica Andre Knege.

Legendarni Knego je jedan od najtrofejnijih hrvatskih košarkaša svih vremena, bio je neizostavni dio zlatne generacije Cibone i standardni reprezentativac vrlo uspješne reprezentacije Jugoslavije.

Za Cibonu je ukupno odigrao 340 prvenstvenih utakmica i postigao 4888 koševa. Osvojio je četiri prvenstva i pet Kupova, dok je 1985. godine osvojio Kup europskih prvaka. Knego ima tri olimpijske i dvije svjetske medalje, a dobitnik je državne nagrade za šport "Franjo Bučar" 2001. godine.

Nakić je 10 sezona igrao za Cibonu i osvojio ukupno 12 trofeja. Osvajač je dviju olimpijskih medalja - zlatne iz Moskve 1980. godine i brončane medalje na Igrama u Los Angelesu 1984. godine. Danas radi kao sportski direktor Cibone, dok je Knego generalni konzul Republike Hrvatske u Milanu. (hina/metro-portal)

21.10.2009. 20:30:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh