« Košarka
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
kraj štrajka

Pomirili se NBA i košarkaški suci

Zbog svjetske krize, NBA je sucima ponudila kolektivne ugovore kojima oni nisu bili zadovoljni

David Stern, povjerenik NBA lige
David Stern, povjerenik NBA lige (Youtube)
Više o

NBA

,

David Stern

,

štrajk sudaca

Štrajk najboljih sudaca Američke nacionalne košarkaške lige, koji traje gotovo dva mjeseca, uskoro bi mogao biti prekinut, prenosi portal NBA.com

Najjača košarkaška organizacija ponudila je predstavnicima sudačkog tijela sasvim novi prijedlog kolektivnog ugovora, koji bi po svemu sudeći trebao biti prihvaćen za dva dana.

Naime, u utorak su se susreli povjerenik natjecanja David Stern te pregovarač sa sudačke strane Lamell McMorris koji su najviše doprinijeli pozitivnom raspletu.

Ova vijest zasigurno će obradovati i igrače koji nisu bili na istoj valnoj duljini s drugorazrednim sucima iz nižih liga koji su za uskočili umjesto štrajkaša te svojim odlukama često stajali na žulj igrača tijekom čitave predsezone.

Direktor Udruženja igrača NBA lige Billy Hunter oduševljen je raspletom: "Mislim da je to sjajno. Dočekat ćemo ih sa zadovoljstvom."

Podsjetimo, suci su u štrajk krenuli 1. rujna kada im je istekao dotadašnji kolektivni ugovor. Zbog svjetske krize, NBA im je ponudio ugovore s promijenjenim uvjetima koji sucima nikako nisu odgovarali
21.10.2009. 09:05:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh