« Film
objavljeno prije 7 godina i 10 mjeseci
FILMSKA KRITIKA

De Niro i Travolta u Top listi nadrealista

Film o srpskom vojniku (John Travolta) koji dolazi na Smoky Mountains u potrazi za osvetom američkom časniku (Robert De Niro) u prvom redu fascinira suludim Travoltinim stylingom

Groteska na kvadrat
Groteska na kvadrat (Arhiva)
Više o

John Travolta

,

filmska kritika

,

Robert De Niro

,

Sezona ubijanja

Hollywood nikako da snimi pristojan film o ratu u Bosni, uglavnom na naše prostore šalje redateljske trećeligaše, no i neka su ugledna imena već polomila zube ovdje, poput cijenjenog engleskog filmaša Michaela Winterbottoma kojemu je „Welcome to Sarajevo" također jedan od slabijih naslova u filmografiji.

U žestokoj konkurenciji glupih i glupljih filmova na temu rata u Bosni u kojoj dosad najistaknutija mjesta zauzimaju filmovi „Behind Enemy Lines" Johna Moorea i „The Hunting Party" Richarda Sheparda, a niti Angelina Jolie sa svojim „U zemlji krvi i meda" nije daleko, ipak se pojavio film koji ih je sve nadmašio. I to debelo. „Sezona ubijanja", odnosno „Killing Season".

Film o srpskom vojniku (John Travolta) koji dolazi na Smoky Mountains u potrazi za osvetom američkom časniku (Robert De Niro) u prvom redu fascinira suludim Travoltinim stylingom i još smiješnjim ruskim izgovorom, a zatim i besmislenim akcijskim prosedeom koji je najbliži crtićima o Tomu i Jerryja, ali mnogo neuvjerljiviji. Krajnji je dojam groteska koja kao da je ispala iz Top liste nadrealista.

Cijeli tekst o filmu „Sezona ubijanja" možete pročitati na portalu Nemilosrdni gadovi.

25.09.2013. 14:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh