« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
ČETVRTI PUT

Davis Cup: Hrvatska u 1. kolu protiv Njemačke

Susret 1. kola Davis Cupa igrat će se od od 4. do 6. ožujka sljedeće godine, a domaćin će biti Hrvatska

Davis Cup: Hrvatska u 1. kolu protiv Njemačke
Davis Cup: Hrvatska u 1. kolu protiv Njemačke (Andrej Švoger/Cropix)
Više o

Davis Cup

Hrvatska muška teniska reprezentacija u 1. kolu Svjetske skupine Davis Cupa sljedeće godine igrat će protiv Njemačke. Susret je na rasporedu od 4. do 6. ožujka, a domaćin će biti Hrvatska.

Hrvatska i Njemačka dosad su se sastale tri puta u Davis Cupu, Njemačka je ostvarila dvije, a Hrvatska jednu pobjedu.

Posljednji dvoboj Hrvatske i Njemačke odigran je u veljači 2007. godine u Krefeldu, također u 1. kolu Svjetske skupine, a sa 3-2 je pobijedila Njemačka.

Prpić: Mogli smo i bolje proći, ali nećemo se žaliti

Hrvatska će osmi put zaredom biti domaćin u ovom natjecanju.

"Ne znam je li ikad ijedna reprezentacija igrala toliko susreta zaredom kod kuće", rekao je hrvatski izbornik Goran Prpić komentirajući ždrijeb, te dodao:

"Mogli smo proći i bolje, jer smo priželjkivali Indiju kod kuće, ali nećemo se žaliti. Znamo da trenutačno situacija u našoj reprezentaciji nije idealna, no do ovog susreta ima još šest mjeseci. Znamo da Marin Čilić uvijek igra vrhunski na početku sezone, a nadam se da će sve biti u redu i s oporavkom Ive Karlovića, koji bi u studenom trebao krenuti s pripremama. Njihova prednost je u paru, ali ukupno gledajući rekao bih da su izgledi za pobjedu podjednaki. Što se tiče podloge, prerano je za odluku. Razgovarat ću s igračima i nakon toga ćemo izabrati".

Njemačka trenutačno ima devet igrača među 100 najboljih, a najbolji je Philipp Kohlschreiber na 31. mjestu, slijede Florian Mayer (45.), Michael Berrer (49.), Philipp Petzschner (51.) i Benjamin Becker (65.).

Hrvatska je protiv Njemačke dobila domaćinstvo jer je posljednji susret tih dviju reprezentacija odigran u Krefeldu. Pobjednik susreta Hrvatska - Njemačka igrat će u srpanjskom četvrtfinalu s boljim iz dvoboja Austrija - Francuska. Prođe li Hrvatska, i u tom bi okršaju naši tenisači bili domaćini.

PAROVI 1. KOLA DAVIS CUPA:

Srbija - Indija

Švedska - Rusija

Češka - Kazahstan

Argentina - Rumunjska

Čile - SAD

Belgija - Španjolska

HRVATSKA - Njemačka

Austrija - Francuska

(hina/metro-portal)

22.09.2010. 14:42:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh