« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
SOCCER

David Beckham s LA Galaxyjem osvoji naslov prvaka SAD-a

Beckham je konačno ostvario svoj cilj kojeg je postavio kad je prije 5 godina potpisao za LA Galaxy

Više o

David Beckham

,

LA Galaxy

Engleski nogometaš David Beckham je u nedjelju s Los Angeles Galaxyjem osvojio naslov prvaka američke nogometne lige MLS nakon što su 1-0 svladali Houston Dynamo pogotkom Landona Donovana u 72. minuti.

Ta pobjeda znači da je Beckham konačno ostvario cilj kojeg je postavio prije pet godina kada je potpisao za LA Galaxy, a to je osvajanje naslova prvaka MLS.

"Bilo je i vrijeme. To je rad cijele sezone koji se isplatio. Bilo da odem, ili da ostanem, ovih pet sezona su bile fantastične", rekao je 36-godišnji Beckham za kojeg se u posljednje vrijeme pisalo da bi igračku karijeru mogao nastaviti u francuskom prvoligašu PSG-u, ili bi se čak mogao vratiti u Englesku kako bi si osigurao nastup na olimpijskim igrama iduće godine u Londonu.

"Ovo je pet prekrasnih godina koji su večeras sjajno završili. Ovo je bila posebna godina za sve nas i sretan sam da sam i ja dio toga", rekao je Beckham.

Engleskog nogometaša su kritizirali zbog želje da između sezona preseli u talijanskog prvoligaša Milano, a i zbog neuspjeha u osvajanju obećavanog naslova prvaka i podizanju ugleda nogometa u SAD-u.

Beckham, koji je igrao s ozljedom bedra, imao je skroman doprinos u pobjedi nad Houstonom, ali i to mu je bilo dovoljno da dođe do naslova prvaka u trećem prvenstvu u karijeri, nakon Engleske gdje je osvojio šest naslova s Manchester Unitedom i Španjolske gdje je osvojio jedna naslov s Real Madridom.

21.11.2011. 11:49:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh