« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
DOGOVOR UTOPIJA

Darinko Kosor poziva sindikate na razgovor s vladom

HSLS-ovac ističe da u aktualnom sporenju glede ZOR-a treba doći do kompromisa između Vlade, poslodavaca i sindikata

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/CROPIX)
Više o

HSLS

,

sindikati

,

Darinko Kosor

,

ZOR

,

Zakon o radu

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor rekao je danas da su sindikalne središnjice trebale prihvatiti poziv predsjednice Vlade RH Jadranka Kosor na sastanak o izmjenama Zakona o radu (ZOR).

"Mislim da bi bilo dobro odazvati se na premijerkin poziv jer nisu uspjeli pregovori u Gospodarsko-socijalnom vijeću (GSV). Kad premijer jedne države, a pogotovu države u kojoj živiš i koju voliš, pozove na razgovore, treba se uvijek odazvati pozivu", izjavio je Darinko Kosor danas novinarima u Splitu na marginama utemeljiteljske skupštine Ženske incijative HSLS-a - "Liberalki".

Istaknuo je da u aktualnom sporenju glede ZOR-a treba doći do kompromisa između Vlade, poslodavaca i sindikata. "Ne podržavam da kolektivni ugovori i po svom isteku mogu vrijediti u beskonačnost kao što je to do sada bio slučaj, ali nije dobro rješenje niti da po svom isteku kolektivni ugovor sljedećeg dana prestane vrijediti i da radnici odmah izgube sva svoja prava", kazao je Kosor.

Predsjednik HSLS-a predlaže kompromisno rješenje - da razdoblje od jednu godinu važenja kolektivnog ugovora po njegovom isteku bude prijelazno razdoblje. "U tom (jednogodišnjem) razdoblju poslodavci i sindikati mogu naći zajednički jezik i doći do novih kolektivnih ugovora", rekao je Darinko Kosor. (hina/metro-portal)

05.06.2010. 19:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh