« Kultura
objavljeno prije 14 godina
PLES

"Dance Or Die" 19. lipnja u Tvornici

Za kraj plesne sezone Kelkope će održati godišnju plesnu produkciju u zagrebačkoj Tvornici

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Kelkope, foto by Marinko Radočaj)
Više o

tvornica

,

ples

,

zagreb-info

,

art deco

,

najbeskorisniji stroj

,

brze torte

Profesionalni plesni ansambl Kelkope i ove godine organizira godišnju plesnu produkciju za kraj plesne sezone pod nazivom "Dance Or Die". Navedeni događaj održat će se u Tvornici kulture Zagreb, 19. lipnja s početkom u 17 i 20h.

Pripadate li kulturnim sladokuscima i bonvivanima sigurno ste čuli za Kelkope.Ako i niste,sigurno ćete se u bliskoj budućnosti susresti sa njima s obzirom da se radi o jedinom profesionalnom ansamblu u Hrvatskoj koji njeguje jazz dance plesni izričaj.

Profesionalni plesni ansambl Kelkope postoji i djeluje od 1993. godine. Do 2002. godine umjetnički voditelj ansambla je Guy Perkov, renomirani baletni prvak, a od 2002. nadalje Tamara Savićević, profesionalna koreografkinja i plesačica, jedna od suosnivačica ansambla. Kroz ansambl se educiralo mnoštvo perspektivnih plesača, od kojih su većina i danas članovi.

Osim profesionalnog djelovanja, Kelkope njeguju i edukaciju mladih nada kroz podmladak te unutar sezone odrzavaju tečajeve jazz dance-a i klasičnog baleta za sve uzraste,organiziraju radionice, seminare i suradnju sa koreografima i pedagozima raznih plesnih izričaja.

Dok ih zagrebačka publika tajno voli,Kelkope putuju svijetom.Tako su već u dva navrata pozvane kao gosti plesači u Englesku unutar Chrysalis Fitness Convention-a, posjetile su Tursku, Češku i tko zna kuda ih put vodi dok vi čitate ovaj članak...

I dok čekate u redu za karte za njihovu novu predstavu,pozivamo vas da 19.lipnja dođete u zagrebačku Tvornicu Kulture, gdje će se održati njihova godišnja produkcija, dvosatni plesni spektakl koji se ne propušta, te se sami uvjeriti u neponovljivu energiju Kelkopa!

Sve dodatne informacije možete saznati na službenoj stranici Kelkopa.

17.06.2010. 14:55:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh