« Skijanje
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
IVICA KOSTELIĆ:

Danas smo prisustvovali sahrani klasične kombinacije

Čini mi se kako sam ušao u povijesti kao posljednji pobjednik u ovoj disciplini, izjavio je Ivica nakon druge pobjede u sezoni

(Getty Images)
Više o

Ivica Kostelić

,

Kitzbühel

,

FIS

,

Međunarodna skijaška federacija

,

kombinacija

Nakon što je pobijedio u kombinaciji Svjetskog kupa u Kitzbuhelu, najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić kritizirao je odluku Međunarodne skijaške federacije (FIS) da 'umirovi' ovu disciplinu.

"Nažalost, danas smo prisustvovali sahrani klasične kombinacije. To je velika šteta za skijanje. Čini mi se kako sam ušao u povijesti kao posljednji pobjednik u ovoj disciplini", kazao je Kostelić nakon trijumfa u kombinaciji koja se sastojala od jučerašnjeg spusta i današnjeg slaloma.

Kosteliću je ovo druga pobjeda ove sezone, nakon što je prije tjedan dana slavio u slalomu u Wengenu. Također, to mu je jedanaesta pobjeda u karijeri.

Klasična kombinacija u Kitzbuhelu jedina je ove sezone u Svjetskom kupu, a čini se kako iduće sezone neće biti niti jedna. Umjesto nje skijat će se super-kombinacija koja se sastoji od spusta i jednog slaloma koji se voze isti dan.

"Pobjeda u Kitzbuhelu pripada posebnoj kategoriji pobjeda. U ovom gradu se održava i ATP teniski turnir, no svi na spomen Kitzbuhel odmah pomisle na skijanje," zaključio je najbolji hrvatski skijaš. (hina/metro-portal)

24.01.2010. 19:30:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh