« Hrvatska
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
PROGNOZA ZA VIKEND

Danas kiše, vikend topliji, ali i vlažniji

Lokalno obilnije oborine može biti u noći na nedjelju, i u prvom dijelu nedjelje, i na ostatku obale, kad će i ponovno osvježiti, nakon što bi sutra u dijelovima zemlje temperature mogle biti prave ljetne

Kiša, ali topla...
Kiša, ali topla... (Arhiva)
Više o

vremenska prognoza

,

prognoza za vikend

Prognoza vremena za vikend nije baš najsjajnija, osim ako ne mislite skočiti na obalu. Kako piše DHMZ, u unutrašnjosti Hrvatske u petak, 15. rujna prevladavat će umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom, a u većem dijelu Dalmacije pretežno i djelomice sunčano.

Frontalni poremećaj premješta se preko naših krajeva na jugoistok, zbog čega je jutros tmurno diljem zemlje, a vedro tek na krajnjem jugu, gdje dojam ugode kvari južina, zadajući glavobolju meteoropatima.

Drugdje u zemlji zapuhao je vjetar sjevernog smjera, pod Velebitom bura, koja upravlja prometom, zabranjenim za prvu skupinu vozila na Jadranskoj magistrali.

Oborina će biti češća i obilnija na sjevernom Jadranu i u zapadnim kopnenim područjima, osobito ujutro i prijepodne, dok će se na krajnjem istoku zemlje zadržati uglavnom suho, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas.

Vjetar na kopnu slab i povremeno umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak, na sjevernom dijelu prijepodne prolazno jaka bura.

Najviša dnevna temperatura zraka od 15 do 20, na sjevernom Jadranu i u Slavoniji ponegdje do 23, a u Dalmaciji između 24 i 28 Celzijevih stupnjeva.

Usto što je vjetrovito, vozačima na sjevernom Jadranu otežavaju i skliski kolnici, zbog kiše, koja bi idućih sati lokalno mogla biti obilnija, osobito na širem riječkom području, i u gorskom kotaru.

Lokalno obilnije oborine može biti u noći na nedjelju, i u prvom dijelu nedjelje, i na ostatku obale, kad će i ponovno osvježiti, nakon što bi sutra u dijelovima zemlje temperature mogle biti prave ljetne, iako trenutačno u naše krajeve prodire hladniji zrak, iza frontalnog poremećaja.

Hladnije, toplije, hladnije, nastavlja se nadmetanje ljeta i jeseni.

15.09.2017. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh