« Film
objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana
IPAK

Danas besplatne kokice i europski filmovi na Ljetnoj pozornici Tuškanac

S obzirom na, zbog nepovoljnih vremenskih prilika, odgođeno događanje, koje se trebalo održati u nedjelju, 28. srpnja, filmsko druženje na Tuškancu održava se danas, u ponedjeljak, 29. srpnja

Sjajan program danas
Sjajan program danas (Arhiva)
Više o

ljetna pozornica Tuškanac

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, u sklopu kampanje #EUandME, poziva građane na filmsko druženje na Ljetnoj pozornici Tuškanac, u ponedjeljak, 29. srpnja 2019.

Prije projekcije američkog filma Knjižara (The Bookshop, 2017), s Emily Mortimer i Billom Nighyem, u režiji Isabel Coixet, bit će prikazani kratki filmovi iz #EUandME kampanje, koje su snimili renomirani europski redatelji, među kojima i nagrađivani hrvatski filmski redatelj Dalibor Matanić. Ovi filmovi govore o svakodnevnim prednostima, koje je svim svojim građanima omogućila Europska unija.

U ugodnom ambijentu Ljetne pozornice Tuškanac, posjetitelji će se moći informirati i o pravima koje imaju u raznim područjima života u EU.  Vrata se u ponedjeljak, 29. srpnja 2019. otvaraju u 21 sat.

 „Život u Europskoj uniji nudi brojne mogućnosti da radite što volite. EU inicijative pomažu vam otkriti vaš potencijal i potaknuti inspiraciju, stoga se veselimo našem druženju na Tuškancu", ističu organizatori, te dodaju: „Čeka vas duboki hlad Tuškanca, odlični filmovi i besplatne kokice! Dođite na filmsku nedjeljnu večer i povedite obitelj te svoje prijatelje."

#EUandME kampanju pokrenula je Europska komisija 2018. godine, s fokusom na mlade od 17 do 35 godina, kako bi ih informirala o vrijednostima i pogodnostima EU-a i pravima koje uživaju kao njegovi građani, te ih upoznala s načinima na koje im EU može pomoći u ostvarenju njihovih strasti i ambicija. U sklopu kampanje #EUandME već se više od godinu dana mladima predstavljaju vrijednosti i pogodnosti EU-a, u pet područja odnosno tema koje obuhvaćaju njihove interese - mobilnost, digitalna tehnologija, vještine i poslovanje, održivost i prava.

 O filmovima iz #EUandME kampanje koji će biti prikazani u ponedjeljak na Tuškancu:
Debut hrvatskog redatelja Dalibora Matanića je emotivna priča o mladom hrvatskom poljoprivredniku koji želi biti nogometna zvijezda i istovremeno doživljava unutrašnje sukobe vezane uz svoju seksualnu orijentaciju.

Usamljenik poljskog redatelja Tomasza Koneckog je topla i zabavna priča o Poljaku Janu koji živi u kolibi duboko u planinama. Nakon što na internetu naruči krplje, Jan se zaljubljuje u dostavljačicu. Suočava se s raznim izazovima da bi je ponovno vidio i priznao joj što osjeća.

Party Animal grčkog redatelja Yorgosa Zoisa priča je o Alexu, energičnom 25-godišnjaku zaljubljenom u ples, koji je zarobljen na dosadnom poslu. Neočekivana iskra inspiracije pomaže mu shvatiti da njegov hobi i njegova karijera nisu međusobno isključivi.

29.07.2019. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh