« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 5 mjeseci
KULTURA

Dan otvorenih vrata Galerije AŽ 2020.

Završna izvedba radionice održat će se u 18 h, dok ćemo se u cjelokupnom prostoru Atelijera Žitnjak družiti od 16 do 22 h

Galerija Atelier Žitnjak
Galerija Atelier Žitnjak (Arhiva)
Više o

Galerija AŽ

,

Atelier Žitnjak

Usprkos pandemijskim (ne)prilikama, tradicionalna manifestacija Dan otvorenih vrata Atelijera Žitnjak u novom se obliku, uvedenom prošle godine, održava i nepredvidive 2020., samo u nešto skromnijoj formi. Program će se održati u subotu, 14. studenog, od 16 do 22 sata, te s izvedbom uživo u 18 sati.

Ovim događajem nastavlja se ovogodišnji izložbeni program koji zasad nije u većoj mjeri osujećen pandemijom virusa COVID-19 te, pored izložbi, sadrži i više radioničkih te interaktivnih sadržaja, kako za lokalno stanovništvo, tako i za sve naše posjetitelje, stare i nove.

Ove godine, pozvana je Josipa Lulić - povjesničarka umjetnosti i trenerica kazališta potlačenih, te suosnivačica zagrebačkog Centra za kazalište potlačenih POKAZ, kako bi u Atelijerima Žitnjak putem trodnevne radionice za zainteresirane radnike/ice u kulturi predstavila ovu inspirativnu, radikalnu vrstu interaktivnog političkog teatra, čiji će rezultati putem izvedbe-performansa biti predstavljeni u sklopu manifestacije, uz druženje posjetitelja/ica u odabranim atelijerima članova/ica AŽ.

Nakon Dana otvorenih vrata AŽ, foto i video dokumentacija izvedbe (autorice Ive Kordić) ostat će postavljena u prostoru kao mala izložba puna dva tjedna, sve do petka, 27. studenoga. U radionici i izvedbi, pored voditeljice Josipe Lulić, sudjeluju Petra Bolić, Martina Gelo, Marinela Neralić i Dinko Kreho. Dogodine, povodom Dana otvorenih vrata AŽ 2021., bit će prvi put objavljen javni poziv za koncept programa manifestacije, namijenjen povjesničarima umjetnosti, kustosima, likovnim kritičarima i drugim zainteresiranim radnicima u kulturi.

Vidimo se u subotu, 14. studenoga u Atelijerima Žitnjak, Centru periferije!

Završna izvedba radionice održat će se u 18 h, dok ćemo se u cjelokupnom prostoru Atelijera Žitnjak družiti od 16 do 22 h. U pojedinim atelijerima poštovat će se zdravstvena mjera mogućeg broja prisutnih s obzirom na njihovu kvadraturu, dok u čitavom prostoru može istodobno boraviti najviše 50 ljudi."

14.11.2020. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh