« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
NAKON 114 DANA

Damir Polančec napustio Remetinec!

POGLEDAJTE VIDEO: Pri izlasku iz zatvora Polančec je rekao kako ga prava borba tek sad čeka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Krajač/CROPIX)
Više o

USKOK

,

Damir Polančec

,

Remetinec

„Istina je voda duboka i ja se u njoj neću utopiti", rekao je bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec po izlasku iz zatvora u Remetincu, nakon što je danas Županijski sud u Zagrebu prihvatio prijedlog USKOK-a koji je u istrazi o nezakonitostima u Hrvatskoj elektroprivredi (HEP) saslušao sve svjedoke pa više nema opasnosti od utjecaja na njih.

Rekao je, da ga borba tek sad očekuje. Vidno uzbuđen nakon susreta sa suprugom Polančec se zahvalio odvjetnicima i novinarima, koji nisu uznemiravali njegovu obitelj u protekla četiri mjeseca, a posebice se zahvalio osoblju u remetinečkom zatvoru. Bili su mi lječnici, prijatelji, psiholozi i čuvari, rekao je Polančec, te naglasio, da nije imao nikakvih povlastica.

Uz Polančeca na slobodu je pušten i čelnik šibenskog TLM-a Ivan Koštan, ali ne i bivši direktor HEP-a Ivan Mravak, također osumnjičen za nezakonitosti u HEP-u "teške" oko 600 milijuna kuna, to jest prodaju struje po višestruko nižoj cijeni mostarskom Aluminiju preko TLM-a.

22.07.2010. 19:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh