« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
LJUDE PUSTITI NA TRG...

Damir Kajin: Hrvatska je očajna, a frustracije vlast ne može nadzirati

Damir Kajin komentira jučerašnje prosvjede i pita se zašto su prosvjednici u Libiji i Egiptu heroji, a u Zagrebu ih zovu huliganima

Više o

Damir Kajin

,

prosvjed 26. 2. 2011.

Damir Kajin komentirajući jučerašnje prosvjede i izgrede u Zagrebu izjavio je danas kako se "niti jedna vlast ne može održati bez volje naroda, pa neće niti vlast Jadranke Kosor".

Kajin je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli kazao i kako će "majka svih prosvjeda biti na dan parlamentarnih izbora".

Po njegovim riječima aktualna vlast se "kocka sa svojim narodom" te stoga Kajin očekuje da će se naciji uskoro obratiti i predsjednik države. Izrazio je i očekivanje da će ubrzo biti sazvana izvanredna sjednica Hrvatskog sabora na kojoj bi se raspravljalo o sigurnosnoj situaciji u zemlji.

"Trebalo bi smijeniti one koji su jučer na narod poslali policiju te treba čim prije, da ne kažem odmah, raspisati izbore", rekao je Kajin ustvrdivši kako su "jučerašnji protesti iznjedrili jednu dobru stvar", odnosno činjenicu da će se, kako je rekao "buduća vlast moći održati samo ako bude uspješna, jer će naprotiv završiti kao i ova sadašnja".

"Ova nacija postala je frustrirana, Hrvatska je očajna a sve te frustracije jedna korumpirana i istrošena vlast više ne može nadzirati", izjavio je Kajin.

Zastupnik IDS-a upitao je i "zašto su ljudi koji prosvjeduju u Libiji ili Egiptu heroji, a u Zagrebu huligani". Dodao je kako nitko ne može pravdati bacanje cigli i bengalki na policiju, ali smatra on "krivo je nezadovljstvo građana proglašavati huligantstvom.

"Nitko ne podupire nasilje, ali ljude treba pustiti na Markov trg", ustvrdio je Kajin dodavši kako je "ova vlast potaknula spiralu nasilja u zemlji" te da je "premijerka Jadranka Kosor najodgovornija za sadašnje stanje u zemlji jer je ona", kako je rekao "isprovocirala narod i proizvela ove tenzije".

"Žalosno je da se sada pokušava odgovornost za prosvjede prebaciti na opoziciju", izjavio je također Kajin, dodavši da će upravo opozicija uskoro morati pozvati ljude u svim radovima da na dostojanstven način "jasno poruči Vladi kamo vodi ovu zemlju".

Zaključio je i kako Hrvatska "neće postati Libija, ali vrlo lako može postati Grčka" s time da bi u tom slučaju, smatra on, situacija bila daleko ozbiljnija jer je iza Grčke stajala Europa. "Vjerujem da je opozicija svjesna u kojoj se situaciji zemlja nalazi i što treba učiniti kako bi se spasila nacija", kazao je Damir Kajin.  

27.02.2011. 16:12:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh