« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
STANJE NA CESTAMA

Čuvajte se snijega i vozite oprezno!

Snijeg je malo uranio i preduhitrio prognoze meteorologa, što je samo dodatno povećalo kaos na nekim prometnicama u Hrvatskoj

Lika i Gorski kotar su zameteni
Lika i Gorski kotar su zameteni (Arhiva)
Više o

HAK

,

stanje na cestama

,

stanje u prometu

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici, uključujući dionicu autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 1, staru cestu kroz Gorski kotar DC3 između Zdihova i Kikovice te dionicu državne ceste DC1 Karlovac-Slunj-Gračac-Knin.

Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema.

Zbog bure, na Krčkom mostu i dionicama Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

U Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te dijelu unutrašnjosti Dalmacije povremeno i mjestimice pada snijeg. Kolnici su mokri ili vlažni te skliski u većem dijelu zemlje. Magla smanjuje vidljivost na dionicama autocesta: A1 između Otočca i Perušića te A4 Zagreb-Goričan između Varaždina i Brezničkog Huma. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

U prekidu su katamaranske linije Split-Hvar-Vela Luka-Ubli i Split-Hvar-Korčula.

04.02.2015. 13:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh