« Fun
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
KADA RODITELJI POLUDE

Čudna i neobična imena djece

U svijetu postoje ekstremni primjeri ljudske maštovitosti prilikom davanja imena svojoj djeci koja nemaju izbora nego pričekati punoljetnost i tada zatražiti promjenu imena

Fotografija vijesti
Više o

djeca

,

bebe

,

roditelji

,

neobična imena

,

Batman bin Suparman

,

čudna imena

,

Elder Scrolls V

Jedan od najvažnijih trenutaka u ljudskom životu je rođenje djeteta, a sva radost i ljubav kulminira u onome trenutku kada moramo nadjenuti ime našem malom čudu. U tom trenutku do izražaja dolazi sva naša domišljatost, karakter, kultura i vizije.

Mnogi ljudi inspiraciju pronalaze na kršćanskim kalendarima, drugi imena daju po djedama ili bakama, dok se neki povedu trendovima i djeci daju imena po likovima iz sapunica, filmova ili glazbenih idola. Pa se tako na ulici mogu ćuti nesvakidašnja i za ovo podneblje neobična imena poput Tiffany, Stella, Tony, Lukas ili Rene.

Malo ekstremniji primjer davanja čudnih imena možemo pronaći u susjednoj Bosni i Hercegovini gdje su roditelji jednog dječaka nazvali Bin Laden, a drugi su svoju djecu nazvali Brus Li, Hamlet, Fidel i Tarzan.  

No, u svijetu postoje puno ekstremniji primjeri ljudske maštovitosti prilikom davanja imena svojoj djeci koja nemaju izbora nego pričekati punoljetnost i tada zatražiti promjenu imena.

Elder Scrolls V

Dovahkiin Tom Kellermeyer

Američki bračni par odlučio je pobijediti na šaljivom natječaju koji je objavila softwareska tvrtka Bethesda, pa su svog sinčića nazvali Dovahkiin po glavnome junaku igrice Elder Scrolls V. Bračni par Kellermeyer je tako dobio besplatne igrice do kraja svojeg života, te potencijalno nesretno dijete kojega će svi vršnjaci zadirkivati zbog neobičnog imena.

Pilot Inspektor

Neobična imena nisu samo jedinstvena za običan puk, čak se i hollywoodske zvijezde takmiče tko će nadjenuti svojem djetetu čudnije ime. Ta utrka je bila neizvjesna dok nisu u nju uskočili Jason Lee, zvijezda serije Zovem se Earl, i njegova tadašnja supruga Beth Riesgraf i odnijeli pobjedu nazvavši sina Pilot Inspektor. Kažu kako im je to ime palo napamet dok su slušali pjesmu indi rock grupe Grandaddy imena „He's Simple, He's Dumb, He's Pilot". Valjda im je skrivena želja da njihovo dijete bude priglupo kao pilot iz pjesme.

GoldenPalaceDotCom Silverman

Internet kockarnica GoldenPalace.com je 2005. godine ponudila jednom, očigledno neodgovornom, bračnom paru da djetetu nadjenu ime po imenu domene što su oni učinili za 15 tisuća dolara. Ovaj potez je kockarnici donio tisuću puta veću medijsku popularnost nego da su istu svotu novaca uložili u reklamiranje. S druge strane, roditelji su se našli po salvom uvreda i optužbi za zlostavljanje, no nitko u konačnici, osim djeteta, nije bio kažnjen zbog neobičnog imena.

Batman bin Suparman

Batman bin Suparman

Ovaj 21 godišnji singapurac je u svojem imenu ujedinio dva najveća junaka proizašla iz fantastičnog svijeta stripova - Batmana i Supermana. Nije nam poznata njegova mladost, no mora da Batman bin Suparmanu nije bilo lako odrastati noseći breme imena dvojce najvećih super junaka svih vremena. Ako se netko danas u Hrvatskoj ugleda na ovaj neobični trend davanja imena po popularnim junacima uskoro bi mogli doživjeti prve blizance imena Winx i Benten Horvat.

Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 Hallin

Ako ste pomislili da je ovo gore neki tipfeler ili nečija super komplicirana zaporka za Facbook grdno ste se prevarili. Naime, Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 , izgovara se Albin, je trebalo biti ime jednog švedskog dječaka ali su vlasti zabranile roditeljima da mu nadjenu takvo ime, a time su ga spasili od raznih komplikacija u životu. Pošto su roditelji namjerno svojemu sinu htjeli dati takvo neobično ime kako bi izrazili svoje neslaganje sa zakonom koji dozvoljava državi da regulira imenovanje djece, nakon zabrane sina su pokušali nazvati jednostavno A. Ni taj pokušaj nije urodio plodom, pa je djetetu nadjenuto ime Albin.      

17.11.2011. 22:58:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh