« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
SAVJETI

Čudesna spužva koja čisti kožu

Ako tražite kozmetički alat koji će vam olakšati i skratiti čišćenje lica, ne tražite dalje – konjac spužva uspješno će ukloniti sve nečistoću, a vašu kožu ostaviti glatkom i nevjerojatno čistom.

Konjac spužva
Konjac spužva (Arhiva)
Više o

čišćenje lica

,

konjac spužva

Na tržištu postoje razni gadgeti, odnosno alati za čišćenje lica poput rotirajućih četki ili pak vibrirajućih silikonskih četki koje obećavaju brzo i učinkovito čišćenje kože. No, uvijek je bolje koristiti prirodne pomagače ako možemo.

Srećom, u posljednjih nekoliko godina posebno je popularna japanska konjac spužva, izrađena od konjaca, poroznog korjenastog povrća koje raste u Aziji.

Osim što se od njega rade spužvice, konjac se koristi za zgušnjavanje jela i dodavanje teksture hrani.

U Japanu se konjac spužva koristi već više od 1.500 godina, a njezina glavna karakteristika je ta što uz čišćenje vrši lagani piling i pritom uklanja nakupljene mrtve stanice kože.

Ovo su još neke njezine prednosti:

Odlična za osjetljivu kožu

Konjac spužva korisna je za sve tipove kože, a posebno će je obožavati osjetljiva jer je ova spužva iznimno meka i nježna. Nije samo masna koža sklona aknama i prištićima, već i suha, a konjac spužva pomaže očistiti pore i ukloniti suvišni sebum, što rezultira ne tako čestim upalama i potkožnim prištevima. Zbog nježnosti možete je koristiti i za pranje osjetljive dječje kože.

Uklanja šminku kao od šale

Konjac spužva može se koristiti samostalno ili kao alat za skidanje šminke i to bez isušivanja. Ako je koristite na drugi način, nanesite na nju malo gela ili pjene za čišćenje te njome laganim pokretima istrljajte lice. Njome čak možete ukloniti i maskaru, ruž i tuš i to bez pol' muke.

Osim toga, konjac spužva potiče mikrocirkulaciju, vraća joj vlažnost te uravnotežuje pH kože.

Stoga, nabavite sebi spužvu koja vam treba!

27.10.2020. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh