« Ostali sportovi
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
BRAVO!!!

Cro Cop osvojio K1 World Grand Prix

Mirko Filipović uspio je pred domaćom publikom osvojiti najveći trofej u svojoj dugoj karijeri

Jedini s pojasom Pridea i K1
Jedini s pojasom Pridea i K1 (Screenshot YouTube)
Više o

Mirko Filipović

,

Cro Cop

,

pojas

,

K1 World Grand Prix

,

Badr Hari

Mirko Filipović, znan i kao Cro Cop u borilačkim krugovima, pobjednik je K1 World Grand Prix turnira organiziranog u petak u zagrebačkoj Areni. Spektakularna borilačka večer ispunila je Arenu do vrha, a Cro Cop je uspio u onome što sanja cijelu karijeru.

Da bi stavio K1 pojas oko struka i podigao pehar, morao se boriti tri puta u malo više od tri sata, i sve tri borbe je odradio vrlo uspješno. Možda je i najteža bila prva, s gorostasnim Amerikancem Jarrelom Millerom koji je najavljivao da će ga razbiti. 

Puno viši i teži Amerikanac bio je zagonetka za Filipovića, a borba se svodila na guranje, malo udaraca i puno gubljenja energije. Ipak, odluka sudaca bila je jednoglasna i Mirko je otišao u polufinale gdje ga je dočekao Ukrajinac Zhuravlev.

Polufinalna borba bila je čvrsta, teška i s puno udaraca, a Cro Cop je uspio u sve tri runde biti bolji, brži i aktivniji od Ukrajinca, tako da je pobijedio više nego zasluženo i stigao u željeno finale.

S druge strane ždrijeba događalo se svašta. Drugi favorit, Marokanac Badr Hari u prvom je kolu imao staru mušteriju Zabita Samedova i njih su dvojica pružila možda i najbolju borbu cijele večeri. Hari je pobijedio, no poslije meča je ustanovljeno da je slomio nogu i prevežen je u bolnicu.

I Samedov se ozlijedio, tako da je u polufinale protiv Surinamca Londta ušao rezervni borac Dževad Poturak kojeg su organizatori tražili po Areni dobrih pola sata. Ta je borba bila brzo gotova jer se Poturak nije mogao dovoljno zagrijati pa je predao krajem prve runde.

U finalu je Londt bio izuzetno opasan, puno je radio koljenima, a umor je već pomalo načeo Filipovića, no kako je u drugoj rundi poslao Londta na pod serijom strašnih udaraca, ta je prednost bila dovoljna za pobjedu.

Filipović je jedini borac u povijesti koji je osvojio Pride i K1 Grand Prix, što je sasvim dovoljno da ga se može upisati među najveće borce u povijesti slobodne borbe.

16.03.2013. 08:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh