« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
VOĐE NA UDARU

Crna Gora: Oporba traži glasovanje o nepovjerenju vladi

Zahtjev za izglasavanje nepovjerenja crnogorskoj vladi poduprle su i stranke iz srpskog bloka u Crnoj Gori - Socijalistička narodna partija (SNP) i Nova srpska demokracija (NOVA)

(Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

izbori

,

Crna Gora

,

oporba

,

Milo Đukanović

,

pzp

,

snp

,

nova

Crnogorska Stranka Pokret za promjene (PZP) podnijela je u petak zahtjev parlamentu za pokretanje rasprave i glasovanja o nepovjerenju vladi Mila Đukanovića, tvrdeći kako vlada ne uživa povjerenje građana.

Zahtjev za izglasavanje nepovjerenja crnogorskoj vladi poduprle su i stranke iz srpskog bloka u Crnoj Gori - Socijalistička narodna partija (SNP) i Nova srpska demokracija (NOVA). Istodobno, SNP je zatražio od predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića da na dnevni red slijedeće sjednici stavi interpelaciju o radu vlade glede funkcioniranja lokalne samouprave.

Kao razlog za zahtjev za ostavkom vlade Mila Đukanovića, PZP navodi loše stanje sigurnosti u državi i neučinkovitost državnih ustanova u borbi protiv organiziranog zločina. PZP tvrdi da je "Vlada odgovorna i za sve lošije gospodarsko stanje u državi kao i nedostatak sustavne gospodarske i socijalne politike za zaustavljanje gospodaske krize", te da je "Vlada odgovorna i za neučinkovitost i netransparentnost državnih institucija u okviru procesa europskih integracija".

U međuvremenu, crnogorski predsjednik Filip Vujanović raspisao je za 23. svibnja redovite lokalne izbore, za koje vlada veliko zanimanje i na kojima je oporba najavila zajednički nastup. Đukanovićeva Demokratska partija socijalista (DPS) poručila je da će prijedlog glasovanja o nepovjerenju vladi biti prilika da vladajuća koalicija pokaže svoju superiornost u odnosu na "političku jalovost" oporbe. Politički direktor DPS-a Predrag Sekulić rekao je da, što se tiče njegove stranke, te inicijative dolaze u pravo vrijeme jer se uskoro očekuju lokalni izbori. (hina/metro-portal)

26.03.2010. 22:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh