« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
Crkveni pokret

Crkveni pokret protiv pedofila

Više o

papa Benedikt XVI.

PAPA Benedikt XVI. zatražit će molitvu na svjetskoj razini, odnosno neku vrstu planetarne ‘mea culpe' (moj grijeh) zbog pedofila u Katoličkoj crkvi i skandala koji su prouzrokovali ti strašni događaji, piše vatikansko glasilo Osservatore Romano. Molitvu na svjetskoj razini za ‘žrtve teških situacija moralnog i seksualnog ponašanja malog dijela klera' najavio je pročelnik Kongregacije za kler kardinal Claudio Hummes.

TEŠKE SITUACIJE
Kongregacija za kler najavila je molitvu za ‘žrtve teških situacija moralnog i seksualnog ponašanja malog dijela klera.' 

Hummes će u ime Pape uputiti pismo svim biskupima u svijetu kako bi organizirali stalne molitve za žrtve pedofila svećenika. Istodobno će se tražiti pravedna i brza sudska rješenja protiv odgovornih svećenika koji su počinili seksualne zločine. - Oduvijek je bilo problema među svećenicima jer svi smo grešnici, ali u posljednje vrijeme bilo je stvarno vrlo teških slučajeva - kaže Hummes. Međutim, molitva za žrtve ne znači i oprost svećenicima koji su počinili zločin, poručuju iz Vatikana. 

 

Piše: HINA
07.01.2008. 22:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh