« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci

Credit Suisse se oporavio

Bankarski div koji je među prvima posrnuo vraća se na pravi put

(Corbis)
Više o

Credit Suisse

,

bankari

,

bankarski oporavak

Švicarski bankovni div Credit Suisse izvijestio je u četvrtak da mu je dobit u drugom tromjesečju poskočila 29 posto na 1,571 milijardi švicarskih franaka, dodajući i da je pozicioniran za 'dobru poslovnu izvedbu' čak i u slučaju pogoršanja gospodarskog okruženja.

Dobit od 1,571 milijardi franaka (1,474 milijardi dolara, 1,035 milijardi eura) predstavlja drugi uzastopan tromjesečni pozitivni rezultat za banku koja se tako počela oporavljati od cjelogodišnjeg gubitka u 2008. od 8,2 milijardi franaka.

Izvršni direktor Credit Suissea Brady Dougan kazao je da se očekuje da će međunarodna gospodarska klima "ostati izazovna a poslovno okruženje vrlo nestabilno".

"No, budu li se prilike na tržištima i dalje poboljšavale, očekujemo nastavak uzleta u svim dijelovima našeg poslovanja. Ako se pak prilike pogoršaju, vjerujemo da je Credit Suisse pozicioniran za dobru poslovnu izvedbu", dodao je Dougan.

Credit Suisse teško je pogođen financijskom krizom i u prosincu je objavio da će u nastojanju da smanji troškove ukinuti 5.300 radnih mjesta.

U ovoj je godini banka ipak počela poslovati s dobiti, što vrijedi i za njezin odjel za investicijsko bankarstvo, inače ocijenjen odgovornim za velike gubitke u razdoblju financijske krize.

Tako je u drugom tromjesečju taj odjel više nego učetverostručio dobit prije oporezivanja u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 1,655 milijardi franaka. To je ujedno drugo tromjesečje zaredom da posluje s dobiti.

Odjel za upravljanje imovinom također je u razdoblju od travnja do lipnja poslovao u plusu, ostvarivši dobit od 55 milijuna franaka.

Izvor: Hina

23.07.2009. 10:55:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh