« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
45 MILIJUNA

Conan O'Brien oprostio se od 'Tonight Showa'

POGLEDAJTE VIDEO - O'Brien s NBC-a odlazi s pozamašnom otpremninom, a u zadnjem showu nastupili su Tom Hanks i komičar Will Ferrell

(Getty Images)
Više o

jay leno

,

Conan O'Brien

,

Tonight Show

,

Will Ferrell

Nakon sedam mjeseci vođenja kasnonoćnog talk-showa na TV mreži NBC-u, razočaravajuće gledanosti i novog preslagivanja programa, Conan O'Brien u petak se oprostio od "Tonight Showa", u koji se vraća Jay Leno.

"Imali smo puno zabave ovdje u posljednjih sedam mjeseci, no kao i sve u životu, zabava mora završiti deset godina prerano", našalio se komičar u uvodnom monologu. "Kako me očekuju mnoge uzbudljive prilike u karijeri, želim nešto razjasniti svima koji me čuju: pristajat ću na skidanje", rekao je O'Brien.

Conan O'Brien dobio je otpremninu od 45 milijuna dolara kako bi napustio "Tonight Show" te omogućio da se Jay Leno vrati u termin u 11.35 sati i ponovno NBC-u donese najveću gledanost u tom udarnom terminu.

Unatoč tome što je Leno imao najveću gledanost na tri nacionalne TV mreže - NBC, CBS i ABC, vođenje "Tonight Showa" NBC je u lipnju 2009. prepustio O'Brienu, jer mu je prema ugovoru potpisanom 2003. u suprotnom morao isplatiti odštetu od 45 milijuna dolara.

Nakon sedmomjesečnog eksperimenta, pada gledanosti za 47 posto i niza drugih problema, odvjetnici NBC-a i O'Briena dogovorili su se o istom iznosu otpremnine, s time da O'Brienu idu 33 milijuna dolara, a ostatak će dobiti 200 zaposlenih u emisiji.

Lenov novi "Tonight Show" imat će premijeru 1. ožujka, a prema ugovoru, O'Brien može potpisati ugovor s drugom TV mrežom od 1. rujna, objavio je NBC.

Conan O'Brien, kojeg obožavatelji zovu Coco, na kraju se zahvalio vjernoj publici ne krijući emocije, te im poručio da ne budu cinični, jer "cinizam ne vodi nikamo".

"Nitko u životu ne dobije baš ono što misli da će dobiti. Ali, ako ste stvarno marljivi i ljubazni, izvanredne stvari će se dogoditi", rekao je O'Brien.

Posljednji gosti bili su mu Tom Hanks, Steve Carell i Neil Young, a O'Brien je na kraju zasvirao gitaru s grupom ZZ Top i prijateljima, uz komičara Willa Ferrella kao vokala, u pjesmi "Freebird".

24.01.2010. 00:43:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh