« Spektakli
objavljeno prije 16 godina i 4 mjeseca

Colinu Farrellu pozlilo usred Srebrenice

Holivudska zvijezda glumit će u filmu Danisa Tanovića
Holivudska zvijezda glumit će u filmu Danisa Tanovića (Getty Images)
Više o

Colin Farrell

,

Danis Tanović

Irskom glumcu Colinu Farrellu, koji je ovaj vikend proveo u Bosni kako bi se što bolje pripremio za novu ulogu u filmu Danisa Tanovića, pozlilo je nakon posjeta Srebrenici.

Colin je posjetom Bosni pokušao steći dojam kako je to bilo biti izvjestitelj u ratu od 1992. do 1995. Nakon što je s redateljem Tanovićem posjetio Srebrenicu, rekao je da mu je od posjeta groblju ‘bilo zlo’.

Masakr u Srebrenici smatra se najgorom strahotom u Europi nakon Drugog svjetskog rata. Tamo je osam tisuća odraslih Bošnjaka i dječaka ubijeno kad je grad u srpnju 1995. pao u srpske ruke.

- Bilo mi je zlo - rekao je Farrell nakon posjeta groblju žrtvama toga masakra. - Teško je opisati koliko su očito zrak i tlo zatrovani ubojstvom osam tisuća ljudi u jednome danu. Doista dobijete osjećaj boli i gubitka. Tužan sam, zbilja sam tužan - kazao je glumac.

Glumim ratnog fotografa koji već 12 godina prati ratove, ali ovdje mu se nešto dogodi i on gubi distancu između sebe i posla’

Uz Colina Farrella u filmu ‘Trijaža’ glumit će i španjolska glumica Paz Vega te Britanac Christopher Lee. Dobitnik Oscara za najbolji strani film 2001. Danis Tanović okupio je sjajnu ekipu, a prema Farrellovim riječima, snimanje filma koji će se baviti dilemama u ratno doba, počinje za tjedan dana i to najprije u Španjolskoj.    (TPORTAL)

07.04.2008. 01:18:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh