« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
HE HE

Čokolada koja pomlađuje? Dajte ovamo!

Navodno 7.5 grama ove čokolade dnevno može poboljšati strukturu kože pedesetogodišnjaka na razinu tridestogodišnjaka

Čokolada za pomlađivanje
Čokolada za pomlađivanje (Arhiva)
Više o

čokolada

,

pomlađivanje

,

Esthechoc

,

astaksantin

Možda zvuči predobro da bi bilo istinito, ali izgleda da su znanstvenici zaista spojili anti-aging učinak i čokoladu. Čokolada koju možete jesti bez grižnje savjesti, mogla bi usporiti pojavu bora i obješene kože.

Esthechoc, laboratorij koji je spin-off  Sveučilišta Cambridge, tvrdi da bi čokolda trebala povećati razinu antioksidansa i poboljšati cirkulaciju kako bi se spriječio nastanak dubokih linija i održala glatka i mladenačka koža.

Samo 7.5 grama ove čokolade sadrži istu razinu antioksidansa astaksantina kao filet aljaškog lososa i slobodnih radikala kao 100 grama tamne čokolade.

Astaksantin djeluje protiv štetnog utjecaja slobodnih radikala i sprječava razna oboljenja, te povoljno utječe na  imunološki sustav. Neke kliničke studije dokazale su i njegovo i antikarcinogeno djelovanje.

Klinička testiranja pokazala su da su nakon četiri tjedna jedenja čokolade svaki dan, volonteri imali manje manje dokaza upala u krvi i povećani dotok krvi u tkivo kože

"Testirali smo je na ljudima u pedesetim i šezdesetim godinama i kad govorimo o biomarkerima kože, otkrili smo da se koža vratila na razinu dvadestogodišnjaka i tridesetogodišnjaka. Ljudi koji su ju jeli tvrde da je njihova koža bolja i možemo pretpostaviti da proizvod zaista usporava starenje", rekao je tvorac čokolade iz raja Ivan Petyaev za The Telegraph.

Nutricionisti s University College iz Londona ipak upozoravaju kako su prethodna ispitivanja pokazala da astaksantin ima bolje djelovanje kad se primijeni izravno na lice.

"Postoji potencijalno znanstvena osnova, iako je još rano o tome pričati. Moraju se provesti daljnja klinička ispitivanja koja će pokazati je li sigurno, ali astaksantin je već pokazao da ima antioksidativno djelovanje i nisku toksičnost, tako da se izgleda obećavajuće", komentirao je nutricionist George Grimble za The Telegraph.

12.01.2017. 16:34:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh