« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
MMMM

Čokolada ima još jedan učinak koji volimo

teobromin, alkaloid koji sadrži kakao bolji je u suzbijanju nagona za kašljem nego kodein, sastojak koji se često koristi u lijekovima protiv kašlja

Čokoladom protiv kašlja
Čokoladom protiv kašlja (Arhiva)
Više o

čokolada

,

kašalj

,

teobromin

,

kodein

Čokolada može smiriti kašalj i bolja je za kašalj i respiratorne probleme od uobičajenih lijekova, tvrde liječnici kojima ćemo odmah povjerovati na riječ.

Liječnik je čak dodao da su dokazi "zapravo čvrsti". Pišući za MailOnline, Alyn, koji je proveo godine istražujući kašalj, kaže da je nedavno rezultate nedavnog istraživanja bezreceptnog lijeka. "To dokazuje da je novi lijek koji sadrži kakao bolji od standardnog sirupa protiv kašlja."

Istraživanje koje je provedeno na 163 osobe otkrilo je da se pacijenti koji su uzimali lijek na bazi čokolade kašalj značajno poboljšao u dva dana. Ipak, ovo nije prva studija koja sugerira da čokolada može smiriti kašalj.

Istraživači s Imperial Collegea u Londonu otkrili su da je teobromin, alkaloid u kakaou, bolji u suzbijanju nagona za kašljem nego kodein - sastojak koji se često koristi u lijekovima protiv kašlja.

Uglavnom, prema profesoru Alyn Moriceu, sve se svodi na "blagotvorna svojstva" čokolade - drugim riječima, ljepljiva je što znači da formira oblogu na živčanim završecima grla, potiskujući potrebu za kašljanjem.

11.01.2019. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh