« Biznis
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
američki san?

Coca Cola Kinezima otvara radna mjesta

Coca Cola planira uložiti dvije milijarde dolara u Kinu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

coca-cola

,

nova radna mjesta

,

Coca Cola tvornica

,

investiranje u Kinu

Američki proizvođač bezalkoholnih napitaka Coca Cola priopćio je u petak prilikom otvaranja centra za istraživanje i razvoj u Šangaju da u iduće tri godine planira uložiti dvije milijarde dolara u Kinu.

Coca Cola inovativni i tehnološki centar u Šangaju dio je novih ulaganja u vrijednosti 90 milijuna dolara i zaposlit će oko 600 zaposlenika, priopćila je kompanija.

"Kompanija Coca Cola nastavit će ulagati dodatnih dvije milijarde dolara u iduće tri godine u nove tvornice i infrastrukturu za distribuciju, prodaju i marketing, te istraživanje i razvoj", kazao je predsjednik kompanije Muthar Kent.

"S obzirom da je Kina trenutno treće najveće tržište u svijetu za Coca Colu, novo ulaganje pomoći će dodatno potaknuti rast kompanije i kapitalizirati mogućnosti većom brzinom", kazala je kompanija.

Coca Cola je kazala da je već potrošila 1,6 milijardi dolara u Kini otkad je ponovno ušla na tržište 1979.

Kompanija je priopćila da planovi ulaganja ne uključuju u rujnu prošle godine najavljenu 2,4-milijarde dolara vrijednu ponudu za proizvođača sokova China Huiyuan Juice Group, izlistanog na burzi u Hong Kongu.Dvije kompanije još uvijek čekaju da vlada odobri taj sporazum. Analitičari su kazali da će to preuzimanje, ukoliko bude uspješno, biti najveće inozemno preuzimanje neke kineske kompanije u povijesti. (hina/metro-portal)

06.03.2009. 11:35:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh