« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
OTVORENO PISMO

Članovi HDZ-a spremaju pobunu protiv Karamarka

Dio članova HDZ-a vjeruje da je Karamarkove samovolje u vladanju strankom dosta, i izgleda da misle to reći javno

Mogu li Karamarku nasapunati dasku
Mogu li Karamarku nasapunati dasku (Arhiva)
Više o

HDZ

,

Westin

,

otvoreno pismo

,

Tomislav Karamarko

,

tiskovna konferencija

Tomislav Karamarko mogao bi se suočiti s najozbiljnijom krizom u HDZ-u od izbora na kojima je postao predsjednik, jer je danas u javnost putem Jutarnjeg lista iz ureda odvjetnika Vladimira Gredelja stiglo otvoreno pismo.

'Obraćamo Vam se pred ukupnom hrvatskom javnošću i ukupnim članstvom HDZ-a, iz više razloga. Prije svega, HDZ svojim imenom sugerira da se radi o demokratskoj stranci. Demokracija, pak, pretpostavlja transparentnost, javnost i slobodu govora. Kao predsjednik stranke više ste puta naglašavali potrebu izgradnje 'novog' HDZ-a što smo shvatili kao 'bolji, demokratičniji i slobodoumniji' HDZ, no nažalost svaki dan svjedoci smo da procesi unutar stranke idu u potpuno drugom pravcu', kaže se u pismu.

Pismo je ujedno i poziv na tiskovnu konferenciju koja bi se trebala održati u ponedjeljak u Westinu, u 10.30 sati. Potpisnici pisma tvrde da će tada obavijestiti Karamarka, vodstvo stranke i javnost o nekim od antidemokratskih procesa u HDZ-u.

'Odvjetnik Gredelj, među ostalim, na konferenciji će objasniti zašto smo se odlučili na ovakvu neuobičajenu formu komunikacije i tko smo to 'mi'. Na ovaj korak odlučili smo se kako bi spriječili nenadoknadivu štetu za našu stranku jer čvrsto vjerujemo da HDZ pripada svim njenim članovima, i ne samo živima', kže se u pismu.

Tajming je razoran, jer Karamarko mora šutjeti sve do tiskovne konferencije kako ne bi na neki način narušio predizbornu šutnju, a hoće li uspjeti svojim obavještajnim kanalima saznati o kome se radi i spriječiti tiskovnu konferenciju, vidjet ćemo u ponedjeljak.

13.04.2013. 03:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh