« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina
SAVJETI

Činjenice o prehladi koje ste možda zaboravili

Sezona prehlada je u punom jeku, pa bi bilo dobro podsjetiti se na sve što trebamo znati o njoj kako bi se zaštitili

Ako ne želite ovako provesti blagdane ... nastavite čitati
Ako ne želite ovako provesti blagdane ... nastavite čitati (Arhiva)
Više o

zaraza

,

virusi

,

prehlada

,

liječenje

,

klice

Prehlada nam može pokvariti planove u bilo kojem trenutku, jer kad nas prikuje za krevet danima ne možemo iz njega. Zato je dobro u sezoni prehlada prisjetiti se svih činjenica o ovoj bolesti kako bi se lakše zaštitili.

Klice virusa prehlade lakše će vas zaraziti s tipkovnice nego one s korištenog rupčića, jer se u tkanine ili papir upijaju i neutraliziraju, no na tvrdim materijalima ostaju na površini i lako nam prenesu zarazu. Vjerovali ili ne, na takvim površinama preživljavaju i do 18 sati. Istraživanje je pokazalo da 60 posto ljudi pokupi klice s kvaka, telefona ili prekidača, a trećina se zarazi.

Zapamtite da smo zarazni dva do četiri dana nakon što se razbolimo, stoga, kad prepoznate simptome prehlade - temperatura, kihanje, kašljanje i nos koji curi, ostanite kod kuće i poštedite kolege na poslu zaraze.

Nakon što prebolite prehladu, neko se vrijeme ne možete ponovno zaraziti istom, no kako vam je imunitet oslabljen, možete pokupiti neku drugu bolest u vrlo kratkom periodu, stoga, oprezno s povratkom na posao.

22.12.2013. 19:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh