« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
UVERTIRA ZA DAVIS CUP

Čilić u četvrtfinalu ATP turnira u Marseilleu, ispao Ljubičić

Čilić je u 2. kolu pobijedio Nijemca Philippa Petzschnera; Hrvatska i Njemačka u Davis Cupu igraju početkom ožujka

Marin Čilić
Marin Čilić (Getty Images)
Više o

Marin Čilić

,

ATP Marseille

U susretu 2. kola ATP turnira u Marseilleu, Čilić je pobijedio Nijemca Philippa Petzschnera sa 7-6 (3), 6-3 za sat i 42 minuta igre, prenosi Hina. Bio je ovo treći međusobni susret Ćilića i Petzschnera i treća pobjeda našeg igrača.

Čilić je mogao i lakše do pobjede, nakon što je na početku susreta oduzeo servis Petzschneru, kod rezultata 5-4 servirao je za prvi set, ali taj je gem odigrao iznimno slabo i dovolio Nijemcu poravnanje na 5-5. Ipak, u "tie-breaku" Čilić je napravio manje grešaka i riješio ga u svoju korist sa 7-3.

U drugom setu Čilić je oduzeo servis Petzschneru za vodstvo 3-1 iskoristivši gem u kojemu je Nijemac napravio čak tri dvostruke servis pogreške. Usprkos lošem postotku prvoga servisa od samo 45 posto, u drugom setu samo 36 posto, Čilić je uspio tu prednost zadržati do kraja.

Ova Čilićeva pobjeda važna je i iz perspektive skorašnjeg Davis Cup susreta između Hrvatske i Njemačke koji će se igrati u Zagrebu od 4. do 6. ožujka.

U četvrtfinalu će Čilić igrati protiv pobjednika susreta između francuskog kvalifikanta Edoarda Roger-Vasselina i drugog nositelja turnira, Čeha Tomaša Berdycha.

Ljubičić izgubio od Tursunova

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić nije se uspio plasirati u četvrtfinale ATP turnira u Marseilleu, bolji od njega je u susretu 2. kola bio Rus Dmitrij Tursunov sa 7-6 (4), 6-3 nakon sat i 19 minuta igre.

Bio je ovo treći međusobni dvoboj Ljubičića i Tursunova i druga pobjeda ruskog igrača.

Tijekom čitavog dvoboja Ljubičić nije uspio izboriti niti jednu "break-loptu", dok je Tursunov jedini put oduzeo servis našem prvom igraču za vodstvo 5-3 u drugom setu.

17.02.2011. 13:24:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh