« Sport
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
SPEKTAKL NAKON PAKLA

Čileanski rudari posebni gosti derbija Manchester Uniteda i Arsenala

Jedan od rudara, 56-godišnji Omar Reygadas nije mogao sakriti emocije što je dobio priliku pratiti ogled Uniteda i Arseala na Old Traffordu

Čileanski rudari
Čileanski rudari (YouTube)
Više o

Arsenal

,

Manchester United

,

čile rudari

Posebni gosti Manchester Uniteda na večerašnjem derbiju protiv Arsenala bit će čileanski rudari koji su više od dva mjeseca bili zatočeni 700 metara ispod zemlje. Na Old Traffordu će se pojaviti 23 od 33 rudara koji su bili zaglavljeni u rudniku. Rudari su na poklon dobili dresove Uniteda, a nakon utakmice će upoznati igrače "Crvenih vragova". Njihov dolazak je organizirala legenda Uniteda Bobby Charlton čiji je otac također bio rudar, a troškove puta je platio jedan čileanski vinar, sponzor Uniteda.

"Cijeli svijet je ponosan na njih. Izdržali su pakao i ovo je najmanje što smo mogli učiniti za njih. Hvala dečkima što se odazvali našem pozivu," kazao je Charlton. Jedan od rudara, 56-godišnji Omar Reygadas nije mogao sakriti emocije što je dobio priliku pratiti ogled Uniteda i Arseala na Old Traffordu. "Oduvijek sam maštao o tome da jednog dana posjetim ovaj stadion. Sada mi se velika želja ispunila," kazao je Reygards. (hina/metro-portal)

13.12.2010. 13:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh