« Ekosfera
objavljeno prije 2 godine
SJAJNO!

Cijepljenje i označavanje besplatno za životinje iz Ukrajine

Objavili su detaljne upute te popis veterinarskih organizacija i praksi koje će bez naplate provoditi mjere cijepljenja protiv bjesnoće, dehelmintizacije i označavanja, na čemu im se udruga Prijatelji životinja zahvaljuje

I to je pomoć za Ukrajinu!
I to je pomoć za Ukrajinu! (Prijatelji životinja)
Više o

Ukrajina

,

cijepljenje

,

životinje

,

označavanje

Uprava za veterinarstvo Ministarstva poljoprivrede i Hrvatska veterinarska komora objavile su da će cijepljenje i označavanje životinja koje dolaze sa svojim skrbnicima iz Ukrajine biti besplatno.

Objavili su detaljne upute te popis veterinarskih organizacija i praksi koje će bez naplate provoditi mjere cijepljenja protiv bjesnoće, dehelmintizacije i označavanja, na čemu im se udruga Prijatelji životinja zahvaljuje.

Obaveza ispunjavanja obrasca za sve životinje koje su došle iz Ukrajine ujedno je i uvjet za dobivanje navedenih usluga. U objavi se naglašava da će nakon zaprimanja ispunjenog obrasca Veterinarska inspekcija obići pristigle životinje te se mole njihovi skrbnici da do tada ograniče kontakte s drugim životinjama.

Naglašavaju i da se izdana naredba odnosi isključivo na životinje koje dolaze sa svojim skrbnicima te da je dovođenje napuštenih životinja iz Ukrajine protuzakonito.

Iz Udruge stoga pozivaju sve da na njihovoj stranici www.prijatelji-zivotinja.hr provjere druge načine pomoći poput prikupljanja donacija u robi i novcu, volontiranja i pomoći udrugama na terenu. Također mole sve koji mogu da ispune prijavnicu za prihvat ljudi sa životinjama koje dolaze iz Ukrajine.

Njihov se broj stalno povećava pa je svaka pomoć dragocjena. Na svojoj stranici Prijatelji životinja objavili su upute Ministarstva poljoprivrede te obrazac i na ukrajinskom jeziku.  

20.03.2022. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh