« Spektakli
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Christiana F. ostala bez djeteta

Poznatoj djevojci s kolodvora Zoo oduzeta skrb za dijete zbog ovisnosti o heroinu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (GETTY IMAGES)
Više o

christianne f.

,

mi djeca s kolodvora zoo

30 godina nakon objavljivanja bestsellera "Mi djeca s kolodvora Zoo", njemačka socijalna služba oduzela je glavnoj protagonistici, Christiani F., brigu za njezina sina.

"Ona nije više u stanju skrbiti se za odgoj i nadzor djeteta", izjavila je u utorak glasnogovornica službe nadležne za brigu o djeci u Potsdamu kraj Berlina.

Christiane F., u međuvremenu 46-godišnjakinja, zbog psihičkih problema i problema s drogom ne može se više skrbiti za svoga 12-godišnjeg sina, priopćile su vlasti.

Socijalna služba sad ispituje može li brigu o dječaku preuzeti njegova baka. Ukoliko se to dogodi, Chrstiane F. moći će redovito posjećivati sina.

Socijalna je služba u uskom kontaktu s obitelju otkad se Christiane 1995. preselila iz Berlina u okrug Potsdam-Mittelmark.

Sudbina Christiane F. iz berlinskog naselja novogradnji Gropiusstadt, koja je kao djevojčica postala ovisna o drogi, opisana je u romanu "Mi djeca s kolodvora Zoo", autora Horsta Riecka i Kaia Hermanna. Knjiga je 1978. postala bestseller a uvedena je i kao obvezna literatura u njemačkim školama. Početkom 80-ih po knjizi je snimljen istoimeni film.

Horst Rieck, jedan od autora knjige, izjavio je da je prije otprilike 14 dana posljednji put kontaktirao s Christiane F. Prema njegovim riječima, djelovala je "vrlo napeto".

Rieck unatoč smatra da Christiane "načelno ima šanse" i da je njezina daljnja sudbina "pitanje volje i odluke" te mnogo discipline.

"Zna se da u mnogim slučajevima ovisnika vlastito dijete daje životu novu strukturu. Sad je pitanje što će se dogoditi kad djeteta više nema. Koliko sam mogao opaziti proteklih godina, ona je vrlo pouzdana, a prema sinu je postupala brižno i s ljubavlju", izjavio je Rieck. (HINA / METRO)

12.08.2008. 00:53:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh