« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
PROMJENA LOKACIJE

Chelsea napušta Stamford Bridge i gradi novi stadion - Earls Court

Klub iz Londona u pronašao je novu lokaciju za stadion koji bi trebao primiti 60.000 navijača Chelsea

Stamford Bridge
Stamford Bridge (Wikipedia)
Više o

Chelsea

,

Stamford Bridge

,

Earls Court

Engleski gigant Chelsea uskoro svoje utakmice neće igrati na Stamford Bridgeu već na novom stadionu Earls Court, tvrdi list Guardian.

Chelsea već duže vrijeme traži lokaciju za novi stadion kapaciteta barem 60.000 mjesta, po uzoru na velikane poput Manchester Uniteda, koji igra na Old Traffordu pred 76.000, te Arsenala, koji je domaćin na Emiratesu pred 60.000 ljudi.

Stamford Bridge ima samo 41.000 mjesta, a kako je stadion smješten između groblja i željezničke pruge, mjesta za proširenje praktički nema. Dva kilometra od sadašnjeg stadiona Chelsea je našao lokaciju na Earls Courtu, sajmišnom prostoru na kojem čuveni arhitekt Sir Terry Farrell radi naselje s 8000 stanova. Na tom mjestu je dovoljno prostora za novi stadion, pogotovu što će tu biti i dvorana za odbojku na kojoj će se održati olimpijska natjecanja 2012, a dvorana će se nakon završetka Igara srušiti.

"Temeljni uvjet jest da ne napuštamo zapadni London jer bi to bilo nemoguće s obzirom na tradiciju kluba", kazao je predsjednik Chelsea Bruce Buck.(hina/metro-portal)

09.11.2010. 13:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh