« Svijet
objavljeno prije 9 godina
POVREDA SUVERENITETA

Chavez: Strana nuklearna podmornica povrijedila naš teritorij

Hugo Chavez, predsjednik Venezuele, požalio se kako je neidentificirana nuklearna podmornica povrijedila njihov suverenitet, ali da ju je mornarica otjerala

Više o

Hugo Chavez

,

Venezuela

,

nuklearna podmornica

,

suverenitet

Neidentificirana podmornica na nuklearni pogon ušla je u teritorijalno more Venezuele ali su je pomorske snage te zemlje otjerale, izjavio je u telefonskom razgovoru za državnu televiziju predsjednik Hugo Chavez, javlja Hina.

"Pobjegla je jer je bila brža od naših brodova", rekao je Chavez napominjući da se incident dogodio prošlog tjedna. "Ne možemo nikoga optužiti jer nemamo pojedinosti. Sudeći po veličini i brzini radilo se o podmornici na nuklearni pogon", dodao je.

U posljednje vrijeme trgovci drogom u južnoj Americi i na Karibima počeli su graditi mini-podmornice kojima krijumčare drogu u Sjedinjene Države.

Bivši američki veleposlanik u Venezueli William Brownfield, koji je sada u State Departmentu zadužen za borbu protiv međunarodne trgovine drogom, rekao je ovog tjedna da je došlo do prave "eksplozije" u trgovini drogom širom Venezuele.

Chavez je takve primjedbe odbacio a Brownfileda je nazvao "smiješnim".

10.11.2011. 09:11:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh