« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
REVOLUCIONAR

Chavez nabavlja "lijepe" socijalističke automobile

Kvalitetni, lijepi i jeftini automobili stižu u Venezuelu. To je moguće samo u socijalizmu, kaže Chavez :)

Chery - Chavezov auto iz snova
Chery - Chavezov auto iz snova (Chery)
Više o

Hugo Chavez

,

Venezuela

,

Chery

Venezuelski predsjednik Hugo Chavez povukao je novi potez u nastojanju da ojača svoju socijalističku revoluciju - u suradnji s kineskim proizvođačem automobila Cheryjem svojem će narodu ponuditi jeftinija vozila i istodobno promicati socijalistička načela, javlja Hina.

"Ovo je napredak revolucije", rekao je Chavez. "Kvalitetni, lijepi i jeftini automobili stižu u Venezuelu. To je moguće samo u socijalizmu", rekao je žestoki protivnik kapitalizma.

To je posljednji u nizu poteza venezuelskog predsjednika, koji će na idućim izborima pokušati izboriti još jedan šestgodišnji mandat, kojima svojim građanima želi priskrbiti niske cijene svega - od hrane do zdravstvene skrbi ili stanovanja.

Taj projekt također pokazuje njegova nastojanja da produbi veze s Kinom, nakon povezivanja s Rusijom, Iranom i Bjelorusijom.

Venezuelska vlada i Cheri Automobile žele u Venezueli proizvoditi dva kompaktna modela i prodavati ih, kako je rekao ministar indistrije Ricardo Menendez "u pola cijene koju imaju na kapitalističkim tržištima".

Očekuje se da će manji model stajati oko 20 tisuća, a veći - nalik na limuzinu - oko 28 tisuća dolara.
05.09.2011. 21:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh