« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
JESTE LI VI NORMALNI?!

Cestarina do Splita barem 181 kunu?

Cijeđenje stanovništva je recept i novog ministra prometa, koji se tako pridružio Liniću i Čačiću u nesposobnosti i neznanju

Džepovi hrvatskih građana najsigurniji su izvor prihoda nove vlasti
Džepovi hrvatskih građana najsigurniji su izvor prihoda nove vlasti (Arhiva)
Više o

cijene

,

HAC

,

cestarina

,

ARZ

,

nove cijene cestarina

Nova vlast i dalje ne pokazuje znakove buđenja moždanih aktivnosti, jer projekcija novih cijena cestarina već je na stolu friško ustoličenog ministra Siniše Hajdaša Dončića. Analizu je napravila Autocesta Rijeka-Zagreb, a mogućnosti poskupljenja su tri: 15, 20 ili 25 posto.

Prema projekcijama, nova cijena cestarine od Zagreba do Rijeke bila bi 69, 72 ili 75 kuna, trenutna je 60 kuna. Kad se to prenese na cijene HAC-a, put od Zagreba do Splita bi umjesto dosadašnjih 157 kuna koštao 181, 188 ili 196 kuna.

Ministar je izjavio da će konačna odluka biti donesena 25. svibnja, no naglasio je da će povećanje biti jednako za sve, pokušavši se ograditi slabašnim "ako ga bude".

Znači, nakon HEP-a, koji je godinama služio kao zlatna koka za udomljavanje raznih podobnih kadrova, dijelio stanove šakom i kapom, a jeftinu struju kome je trebala, sličnu nam varijantu donosi tvrtka zbog koje se vodi još više uskočkih istraga i ima više ljudi u pritvorima i zatvorima.

Godine rasipanja dolaze na naplatu, no ne onima koji su rasipali, nego građanima koji ionako, kroz registracije i cijenu goriva otplaćuju milijarde utučene u luksuzne vile, automobile, avione i dobivene izbore.  

06.05.2012. 09:31:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh