« Zagreb
objavljeno prije 14 godina
SNAGA VJETRA

Cest is d' Best u Zagreb donosi vjetrenjače!

Gradski trgovi dobit će festivalske vjetrenjače, prva na Trgaču na satu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CIDB)
Više o

Cest is d’Best

,

ansambl predstava

Međunarodni ulični festival Cest is d' Best ove će godine „okupirati" širi centar Zagreba na četiri dana, točnije od 3. do 6. lipnja. Festival svake godine na trgove i ulice grada donosi vrlo atraktivne cirkuske predstave, odlične koncerte, kreativne likovne i druge instalacije te mnogo kvalitetne zabave i interakcije između brojnih izvođača i posjetitelja svih generacija.

Ove godine zahvaljujući festivalu Zagreb će dobiti nekoliko pravih vjetrenjača, a prvu među njima organizacija festivala instalirat će na satu na Trgu bana J. Jelačića!

Ova nezaobilazna i interesantna instalacija simbolizira pozitivnu i obnovljivu energiju Cest is d' Besta koja se stvara i izmjenjuje tijekom festivalskih dana među svim sudionicima. Ujedno ovo će biti prva ovogodišnja instalacija u sklopu festivala, koja se postavlja s ciljem da na kreativan način najavi Cest is d' Best i simbolično mu daje snagu tijekom festivalskih dana.

S obzirom da je festival oduvijek kreirao program u skladu s aktualnom cirkuskom, glazbenom, likovnom i urbanom scenom europskih i svjetskih metropola te se razvijao u skladu s globalnim trendovima i potrebama, „Festivalske vjetrenjače" ostat će instalirane sve do 15. lipnja kada se u Europi obilježava Europski dan vjetra. Grad Zagreb će stoga na ovaj simboličan način biti među onim gradovima u Europi koji će obilježiti navedeni dan i javnost podsjetiti na vjetroelektrane kao izvore obnovljive energije.

Ove godine u sklopu festivala građane očekuje 30-tak cirkuskih performera, 10-tak koncerata, 10-tak instalacija, 3 utrke, plesnjaci, radionice i općenito puno dobre zabave i smijeha.

Više informacija o festivalu može se pronaći na www.cestisdbest.com.

14.05.2010. 12:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh