« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
priveden general

Ćesić Rojs na razgovoru u policiji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta, CROPIX)
Više o

Oluja

,

ljubo česić rojs

,

uhićenje Rojsa

,

topnički dnevnici

Iako se još ne zna iz kojeg je razloga umirovljeni general završio u policiji nagađa se da je to zbog topničkih dnevnika iz Oluje. 

Umirovljeni general Hrvatske vojske, bivši pomoćnik ministra obrane te saborski zastupnik HDZ-a Ljubo Ćesić Rojs nalazi se na obavijesnom razgovoru u sjedištu kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici, potvrdio je njegov odvjetnik Željko Olujić.

"S umirovljenim generalom posljednji sam put razgovarao jučer poslijepodne. Sigurno je da se nalazi na obavijesnom razgovoru, no nije mi poznato zbog čega", kazao je Olujić Hini.

Olujić tvrdi da mu nije poznato zbog čega je policija željela razgovarati s njegovim klijentom te je li Ljubo Ćesić u međuvremenu uhićen, kako nagađaju neki hrvatski mediji.

Prema pisanju medija policija je početkom listopada od Rojsa zatražila informacije o topničkim dnevnicima iz Oluje, u vezi granatiranja Knina.

Na zagrebačkom Županijskom sudu protiv Ćesića se vodi postupak zbog zloporabe u Ministarstvu obrane vrijedne više od 5,5 milijuna kuna, otpisa duga nogometnom klubu Hrvatski dragovoljac i opskrbe 66. pukovnije HV-a raznim potrepštinama, među kojima su i plastične čaše. (hina/metro-portal)

14.11.2008. 14:10:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh