« Nogomet
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
SKUPINA A

Česi i Grci prvi četvrtfinalisti

Skupina A je riješila sve dvojbe, u četvrtfinale idu Česi i Grci, a Rusi i domaćini Poljaci tuguju nakon izgubljenih utakmica

Grci i Česi idu dalje
Grci i Česi idu dalje (Arhiva)
Više o

Poljska

,

Rusija

,

Češka

,

Grčka

,

skupina A

,

europsko prvenstvo u nogometu 2012

,

četvrtfinalisti

Skupina A je otvorila i zatvorila prvu fazu Europskog prvenstva u nogometu, ponudivši prave drame na svim utakmicama. Rusi su krenuli silovito, zgazili Češku s 4:1, remizirali s domaćinom i na kraju izgubili od Grka, što ih je poslalo kući već nakon prvog kruga.

Česi su, pak, otvorili navedenim porazom, oporavili se do utakmice s Grčkom koju su dobili, a u zadnjem kolu uspjeli su pobijediti domaćina Poljsku i plasirati se u četvrtfinale. Poljaci su tragičari, domaćin nije uspio postići niti jednu pobjedu, samo dva mršava remija s Grcima i Rusima nisu zadovoljili apetite publike.

Poljaci su utakmicu protiv Češke otvorili agresivno i snažno, no bez pravih prilika, dok su Česi na sve načine pokušali umrtviti igru, pouzdajući se u iskusnog Milana Baroša koji je stalno plesao na rubu ofsajda i izluđivao domaće braniče.

Kako je Grčka već prije poluvremena povela protiv sterilnih Rusa, obje su momčadi izašle na teren u drugom poluvremenu odlučne da postignu gol, jer su neriješenim rezultatom ispadali i jedni i drugi.

Uspjelo je to tek Jiraseku u 71. minuti, što je bilo dovoljno za veliko slavlje Čeha. Rusi su pokušavali cijelo drugo poluvrijeme makar izjednačiti, no unatoč silnom pritisku nisu uspjeli.
16.06.2012. 23:32:59
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh