« Košarka
objavljeno prije 14 godina
JOŠ SAMO JEDNA

Celticsi poveli 3:2 u doigravanju NBA lige

Finalna serija sada seli u Los Angeles i Lakersima za naslov trebaju dvije domaće pobjede

Celtics Lakers NBA
Celtics Lakers NBA (Getty Images)
Više o

LA Lakers

,

Boston Celtics

,

NBA doigravanje

Boston Celtici u nedjelju su s rezultatom 92-86 zabilježili drugu uzastopnu pobjedu na svom parketu nad Los Angeles Lakersima u finalu doigravanja NBA lige, čime su finalnoj seriji poveli 3:2 i do osvajanja naslova prvaka dijeli ih samo jedna pobjeda.

Kobe Bryant je zabio 38 koševa za Lakerse, ali su ga suigrači slabo pratili, pa je samo još centar Pau Gasol bio dvoznamenkasti strijelac, s 12 poena iz 12 pokušaja.

Bryant je za Lakerse postigao zadnja četiri poena u prvoj polovici utakmice, i prvih 19 u drugom dijelu. To mu je bila 79. utakmica u karijeri s više od 30 postignutih koševa, i 14. u finalima doigravanja NBA-e.

No, nije to Lakersima bilo dovoljno za pobjedu, iako je trener Phil Jackson na kraju izjavio da su "zadovoljni i ohrabreni načinom na koji su odigrali završetak utakmice".

Finalna serija sada seli u Los Angeles i Lakersima za naslov trebaju dvije domaće pobjede. Šesta utakmica je u utorak, a eventualna sedma u četvrtak.

Kod Celitcsa je 27 poena iz 21 pokušaja postigao Paul Pierce, a Rajon Rondo je postigao 18, uz osam asistencija. Centar Kevin Garnett postigao je 18 koševa uz 10 skokova. Ray Allen dodao je 12 košava za pobjedu.

Ishod utakmice nije nikada stvarno došao u pitanje otkada su Celticsi preuzeli kontrolu nad igrom u trećoj četvrtini, vodeći i s 13 razlike. Lakersi su im se do kraja najviše približili na pet razlike.(hina/metro-portal)

14.06.2010. 09:12:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh