« Košarka
objavljeno prije 14 godina
NBA DOIGRAVANJE

Celticsi svladali Lakerse i izjednačili rezultat na 2:2

Obje momčadi do sada su ostvarile po jednu pobjedu kod kuće i u gostima, a peta utakmica igra se u nedjelju u Bostonu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

LA Lakers

,

Boston Celtics

,

NBA doigravanje

Boston Celticsi u četvrtak su u četvrtoj utakmici finala doigravanja NBA lige kod kuće svladali aktualne prvake Los Angeles Lakerse sa 96-89, izjednačivši ukupni rezultat na 2:2 u pobjedama. Boston je slavio zahvaljujući preokretu koji su im u zadnjoj četvrtini donijeli igrači s klupe, Glen Davis i Nate Robinson.

Obje momčadi do sada su ostvarile po jednu pobjedu kod kuće i u gostima, a peta utakmica igra se u nedjelju u Bostonu. Titula prvaka pripast će onoj momčadi koja ostvari četiri pobjede.

Igrači odluke za Celticse u četvrtak su bili korpulentni Glen Davis, koje je dao 18 koševa za 22 minute na terenu i maleni bek Nate Robinson sa 12 koševa.

Davis, koji je ušao umjesto Kevina Garnetta, dominirao je s kratkim ulascima pod koš koje centri Lakersa nisu mogli zaustaviti. Od 18 poena, devet je postigao u zadnjoj četvrtini.

Robinson, koji je zamjenio Rajona Ronda, nakon što se taj ispromašivao, unio je energiju i postigao 12 poena, šest u zadnjoj četvrtini. Paul Pierce bio je najefikasniji kod Celticsa sa 19 poena i šest skokova, Kevin Garnett postigao je 13, Ray Allen 12, a Rajon Rondo 10 koševa.

Celticsi su također dominirali u skokovima sa 41-34, uključujući 16-8 u napadu. Igra je bila izjednačena u prve tri četvrtine, s Lakersima nešto jačim u napadu a Celticsima u obrani, pa su Lakersi ušli s vodstvom 62-60 u zadnju četvrtinu. Tada su Celticsi, s igračima s klupe i Ray Allenom iz startne petorke, za tri i pol minute došli na sedam razlike, što su održavali do dvije minute pred kraj, kada se vratila prva petorka.

Kod Lakersa je Kobe Bryant postigao 33 poena, uz šest trica i šest skokova, Pau Gasol 21 poen uz šest skokova, te Lamar Odom 10 koševa. Derek Fisher, junak treće utakmice za Lakerse, završio je sa samo šest koševa.(hina/metro-portal)

11.06.2010. 10:59:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh