« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
NEZADOVOLJSTVO IZBORIMA

Čelnik ruske oporbene stranke završio u zatvoru zbog negodovanja

Ilija Jačin, jedan od čelnika ruskog liberalnog pokreta otpora Solidarnost, osuđen je na 15 dana zatvora nakon što je priveden na prosvjedu kojim se osuđuju rezultati parlamentarnih izbora

Fotografija vijesti
Više o

izbori

,

prosvjed

,

Rusija

,

zatvor

,

Solidarnost

,

oporba

Jedan od čelnika ruskog liberalnog pokreta otpora Solidarnost osuđen je u utorak u Moskvi na 15 dana zatvora pošto je priveden prethodnog dana na prosvjedu kojim se osuđuju rezultati parlamentarnih izbora u nedjelju, objavila je agencija Interfax, javlja Hina.

Ilija Jačin, priveden u ponedjeljak s više od 300 drugih prosvjednika među kojima je bilo još oporbenih čelnika, proglašen je krivim jer je "odbio poslušati naredbe predstavnika redarstva" te je osuđen na 15 dana zatvora na sudu u Moskvi, po istom izvoru.

Osuđujući "farsu" od parlamentarnih izbora koji je osvojila stranka na vlasti, prosvjednici su željeli marširati prema izbornom povjerenstvu prosvjedujući protiv prijevara i pritisaka na parlamentarnim izborima te zahtijevajući "Rusiju bez Putina".

Okupljanje su dopustile vlasti na trgu udaljenu od središta ruske vlasti, ali ne i marš prema izbornom povjerenstvu. Više od 300 prosvjednika priveli su tada redarstvenici, nedaleko od Trga Lubjanke, središta FSB-a.

06.12.2011. 15:53:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh