« Zagreb
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
DOĐITE

CeKaTe u kvARTu: Dan Vrbana, subota 17. rujna

Dan Mjesnog odbora Vrbani održat će se u subotu, 17. rujna, a za tu priliku osmišljen je cjelodnevni program na dvije lokacije - prijepodne ispred OŠ Vrbani, (Listopadska 8), a poslijepodne na trgu kod Palinovečke 19 O - 19 P.

Dođite u subotu u Vrbane
Dođite u subotu u Vrbane (Arhiva)
Više o

Dan Vrbana

CeKaTe u suradnji s kvartovskim Mjesnim odborima i Vijećima gradskih četvrti nastavlja programe oživljavanja javnih gradskih površina te izvođenja lokalne kulturne i umjetničke ponude izvan prostora institucija, u kvart i neposrednu blizinu sugrađana. Kultura lako dostupna svima lajtmotiv je programa CeKaTe u kvARTu.

Ovoga puta CeKaTe se seli u kvart Vrbane. Dan Mjesnog odbora Vrbani održat će se u subotu, 17. rujna, a za tu priliku osmišljen je cjelodnevni program na dvije lokacije - prijepodne ispred OŠ Vrbani, (Listopadska 8), a poslijepodne na trgu kod Palinovečke 19 O - 19 P.

Kao i svaki dan CeKaTe-a u kvARTu, i ovoga puta osmišljen je bogat kulturno-umjetnički program za sve uzraste. Od jutra će se održavati radionice i igraonice, nastupat će pjevački zborovi, a na programu su i plesni nastupi. Svome kvartu predstavit će se najmlađi - kvartovski dječji vrtići Grigora Viteza i D.V. Kustošija te školarci osnovnih škola Alojzija Stepinca i Vrbani.

Ovo je ujedno i prilika za upoznat se s radom raznih organizacija civilnoga društva koje djeluju na prostoru Vrbana, bile to udruge, klubovi ili izviđači, ali i ponudom kvartovskih OPG-a koji će se tijekom cijeloga dana predstavljati na EKO placu.

Uz navedeno, tijekom dana je organiziran sportski program na kojem će se, tradicionalno, natjecati učenici i nastavnici kvartovskih osnovnih škola, dok su popodne I večer rezervirani za disco i ples. Publici će se, zajedno s mentoricama Ivanom Husar I Martinom Tomčić predstaviti polaznici Glazbene škole Husar & Tomčić, a nakon projekcije Baltazara nastupit će legendarni Global Disco kojeg čine poznati DJ Luca Montecchi, udaraljkaš I DJ Manuel Lupen I saksofonist Ivo Prodan Prodjo koji nastup započinju programom Global Disco 4 Kids.

Cilj je ovakvih manifestacija izravno potaknuti upoznavanje lokalne kulturne ponude I dijalog s kvartovskim vijećnicima pa je tako I ovoga puta organiziran razgovor s vijećnicima Mjesnog odbora Vrbani i vijećnicima Vijeća Gradske četvrti Trešnjevka jug, tijekom kojega će građani moći postaviti pitanja vezana za uređenje kvarta.

 

Više informacija o programu pronađite na stranicama CeKaTe-a.

15.09.2016. 12:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh