« Kultura
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
IZLOŽBE

CeKaTe i Mapiranje Trešnjevke u Muzeju grada Zagreba

Početkom godine najavljena suradnja Centra za kulturu Trešnjevka i projekta Mapiranje Trešnjevke na pripremi izložbe o povijesti Trešnjevke i Trnja biti će okrunjena ovom prilikom otvaranjem izložbe o Trešnjevačkoj povijesti

Trešnjevka - tradicija i novosti
Trešnjevka - tradicija i novosti (CeKaTe)
Više o

Cekate

,

Mapiranje Trešnjevke

CeKaTe i projekt Mapiranje Trešnjevke sudjeluju na izložbi posvećenoj Trešnjevci u okviru projekta Zagrebački kvartovi.

Početkom godine najavljena suradnja Centra za kulturu Trešnjevka i projekta Mapiranje Trešnjevke na pripremi izložbe o povijesti Trešnjevke i Trnja biti će okrunjena ovom prilikom otvaranjem izložbe o Trešnjevačkoj povijesti.

Djelatnici Centra za kulturu i aktivisti Mapiranja Trešnjevke su podijelili svoja znanja, arhive te kontakte stanovnika Trešnjevke koji su željeli doprinijeti izložbi sa autorom izložbe Kristianom Strukićem i njegovim suradnicima te su tako pomogli da se priča o Trešnjevci jučer i danas ispriča čim točnije, detaljnije i zanimljivije.

Subota, 2.12. u 10 sati / Petak, 22.12. u 19 h, CeKaTe i prijekt Mapiranje Trešnjevke / šetnje

„Igrošetnja na Vrbanima" predviđena je 2. prosinca s početkom u 10 sati, polazniša točka je OŠ Alojzja Stepinca na Vrbanima dok je „Predbožićna trešnjevačkotrnjanska dijagonala" zakazana 22. prosinca u 19 sati, a polaznici se nalaze na Zapadnom kolodvoru (peron 1).

"Mapiranje Trešnjevke - nevidljivi kvart" je projekt čiji je cilj istraživanje lokalnog identiteta Trešnjevke. Namijenjen je svima onima koji se kreću Trešnjevkom, realno ili virtualno, a zanima ih Trešnjevačka povijest, sadašnjost, možda čak i budućnost, njene osobitosti, događanja, skriveni detalji, priče i mitovi, njeni nepoznati likovi.

28.11.2017. 10:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh