« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci

Carla Bruni nije poželjna pratnja u Saudijskoj Arabiji

Sarkozy će 13. siječnja posjetiti Saudijsku Arabiju, no bez svoje djevojke

PREMA istraživanjima, tradicionalne grupe Francuza ne odobravaju eksponiranost Sarkozyja i Carle Bruni
PREMA istraživanjima, tradicionalne grupe Francuza ne odobravaju eksponiranost Sarkozyja i Carle Bruni (AFP)
Više o

Carla Bruni

,

Nicolas Sarkozy

SAUDIJSKA ARABIJA zatražila je da djevojka francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja francusko-talijanska manekenka Carla Bruni, ne prati Sarkozyja u posjetu Saudijskoj Arabiji sljedećeg tjedna. Sarkozy bi 13. siječnja trebao posjetiti Saudijsku Arabiju prvi put otkako je preuzeo dužnost i s kraljem Abdullahom trebao bi razgovarati o regionalnim pitanjima. Sarkozyjeva prijateljica ovaj put neće pratiti predsjednika, rekao je diplomatski izvor. Par je zajedno već bio na odmoru u Kairu i Luxoru u Egiptu kao i Petri u Jordanu. Čak i u relativno liberalnom društvu kakvo je egipatsko, parlamentarci su postavljali pitanja je li pristojno da francuski predsjednik dijeli sobu sa ženom koja mu nije supruga.

STROGI ZAKONI
Par je već bio u Egiptu i Jordanu, no u Saudijskoj Arabiji, koja se pridržava islamskih zakona, nije dopušten izravan kontakt muškarca i žene koji nisu u braku.

U Saudijskoj Arabiji, koja se strogo pridržava islamskih zakona, o tom se pitanju uopće ne može ni razgovarati budući da su ženama i muškarcima često zabranjeni izravni kontakti čak i u školama i na radnim mjestima. Prema nekim glasinama, Sarkozy i Carla odlučili su ozakoniti svoju vezu, a vjenčanje je zakazano za 8. ili 9. veljače. Majka Carle Bruni nedavno je izjavila da bi je razveselilo da joj kći postane prva dama Francuske.

Ipak, ured francuskog predsjednika odbio je komentirati glasine. No, zanimljivo je da je ova informacija procurila paralelno s anketama o Sarkozyjevom padu popularnosti koju je objavio dnevni list Le Parisien. Francuzi su zabrinuti zbog promjena u gospodarstvu, ali i zbog Sarkozyjeva privatnog života. Stephane Rose, glavni ravnatelj instituta za istraživanje javnog mnijenja i autor ispitivanja Sarkozyjeve popularnosti, izjavio je da stariji ljudi ne odobravaju način na koji Sarkozy vodi privatni život.

- Velika medijska eksponiranost Sarkozyjeva privatnog života utječe na funkciju koju obavlja kao predsjednik, a ona vrijeđa određene tradicionalne društvene grupe. Taj pad popularnosti značajan je s ove točke gledišta - rekao je Rose.


Piše: HINA/MEX
08.01.2008. 10:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh