« Film
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
POPIS DOBITNIKA

Cannes: Zlatna palma za "The Tree od Life"

Nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Kirsten Dunst, a najbolju glumac je Francuz Jean Dujardin

The Tree od Life
The Tree od Life (Wikipedia)
Više o

Cannes

,

Tree od Life

Američki redatelj Terrence Malick osvojio je Zlatnu palmu za film "The Tree od Life", prenosi Hina. Nagradu je u ime redatelja koji izbjegava kamere primio Bill Pohlad, jedan od producenata filma o američkoj obitelji '50-tih godina u kojemu glume Brad Pitt, Sean Penn i Jessica Chastain.

"Teško je stati na mjesto diva", objasnio je producent i dodao kako je tijekom dana razgovarao s izrazito sramežljivim i povučenim filmašom koji je očito "ushićen". Grand Prix canneskoga festivala podijelili su filmovi "Once upon in Anatolia" turskog redatelja Nurija Bilge Ceylana i "Le Gamin au velo" (Dječak na biciklu) Belgijanaca Jean-Pierrea i Luca Dardennea.

Nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je američka glumica Kirsten Dunst za ulogu depresivne žene u filmu o kraju svijeta "Melancholia" kontroverznoga redatelja Larsa Von Triera. Nagradu za najbolju mušku ulogu dobio je Francuz Jean Dujardin, koji u filmu "The Artist" Michela Hazanaviciusa glumi zvijezdu nijemoga filma.

Nagradu za režiju dobio je danski redatelj Nicolas Winding Refn za film "Drive", dok je nagradu za najbolji scenarij dobio Izraelac Joseph Cedar za "Footnote".

Nagradu žirija dobio je film "Polisse" Francuskinje Maiwenn. Zlatnu kameru, koja se dodjeljuje za najbolji prvi film dobio je Argentinac Pablo Giorgelli za film "Las acacias".

Zlatnu palmu za kratkometražni film dobila je Ukrajinka Maryna Vroda za film "Cross Country"

Popis dobitnika

Zlatna palma "The Tree of Life," Terrence Malick 

Grand Prix (dva dobitnika): "The Kid with the Bike," Luc and Jean Dardenne, i "Once Upon a Time in Anatolia," Nuri Bilge Ceylan

Nagrada žirija: "Polisse," Maiween

Najbolji redatelj: Nicholas Winding Refn, "Drive"

Najbolji glumac: Jean Dujardin, "The Artist"

Najbolja glumica: Kirsten Dunst, "Melancholia"

Najbolji scenarij: Joseph Cedar, "Footnote"

Najbolji kratki film: "Cross Country," Maryna Vroda

Zlatna kamera: "Las acacias," Pablo Giorgelli

22.05.2011. 22:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh