« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
ANARCHY IN THE UK

Cameron traži pomoć NYPD u suzbijanju nereda

Uz prijetnje vojskom i cenzurom socijalnih mreža, Cameron je potražio i savjet bivšeg šefa njujorške policije Billa Brattona

Britanska vlada sve više smanjuje prava svojih građana
Više o

David Cameron

,

neredi u Londonu

,

Bill Bratton

,

kontrola nereda

Britanski premijer David Cameron zatražio je od bivšeg ravnatelja njujorške policije Billa Brattona savjetodavnu pomoć kako bi izašao na kraj s neredima što su zahvatili više engleskih gradova, priopćio je Downing Street, a prenosi Hina.

"Premijer je danas razgovarao s Billom Brattonom i zahvalio mu što je pristao doći na više sastanaka u Veliku Britaniju koji će se održati na jesen, kako bi podijelio svoje iskustvo u borbi s bandama dok je bio ravnatelj policije u Bostonu, New Yorku i Los Angelesu", rekla je u petak navečer Cameronova glasnogovornica.

"Bill Bratton koji već dugo održava vezu s britanskom policijom, iznijet će svoje osobno mišljenje dragovoljno i besplatno", dodala je.

Po pisanju internetskih stranica američkih mreža NBC-a i ABC Newsa koje su izvijestile o britanskoj inicijativi, Bratton je rekao da je u petak primio Cameronov poziv da bude konzultant za Scotland Yard.

Bratton je dodao za NBC da će dužnost preuzeti uskoro, ali se neće za stalno preseliti u Veliku Britaniju.

Inicijativa dolazi u času kada je u neredima praćenim pljačkom i paležom u Londonu i u više drugih britanskih gradova, zadnjih dana poginulo pet osoba.

U zadnja dva dana stanje u Velikoj Britaniji se smirilo nakon četiri nemirne noći tijekom kojih je uhićeno 1.500 osoba diljem zemlje.

13.08.2011. 11:44:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh